Policija informuoja, kad sekmadienį, po Velykinių pusryčių A.Rasimavičius pavadino savo tėtį žvejoti. Šis nelabai norėjo, tačiau diena buvo puiki, tad galop sutiko saulėtą popietę praleisti gamtoje.

Pareigūnas pasakojo, kad Pijorų kaime esančiame Mūšios tvenkinyje plaukiojo gal keturios žvejų valtys. Plaukiodamas valtimi, jis atkreipė dėmesį į aukštos įtampos laidus, kurie kabėjo palyginti žemai. Kai apie 15 val. įvyko nelaimė, tuoj pat suvokė, kas nutiko. Ties tvenkinio viduriu valtyje atsistojęs žvejas mėtė spiningą. Valas įsipainiojo į 6-10 metrų atstumu virš vandens ištiestus aukštos įtampos laidus.

„Mes nuo jų valties buvome maždaug 150 metrų atstumu, aš kaip tik sėdėjau į jų pusę. Pirmiausia išvydau raudoną ugnies juostą, kuri truko maždaug pusantros sekundės, o tada pasigirdo stiprus sprogimą primenantis garsas. Valtyje stovėjęs vyras krito ant kito, ją irklavusio vyro. Vienas valties galas, matyt, prakiuro ir ėmė grimzti į vandenį“, - pasakojo 34 metų A. Rasimavičius.

Supratę, kad yra svarbi kiekviena minutė, A. ir V. Rasimavičiai nedelsiant puolė gelbėti nelaimės ištiktų žvejų. Kol tėvas irklavo prie jų valties, sūnus telefonu iškvietė specialiąsias tarnybas.

„Kai prie jų priartėjome, abu vyrai buvo be sąmonės. Jautėsi stiprus svilėsių kvapas, ypač stipriai – visą šoną, pilvą, rankas, koją buvo apdegęs jaunesnis vyras, jo net drabužiai buvo išsilydę, o vyresnis nukentėjo mažiau. Abu buvo be sąmonės, buvo kilusi mintis daryti dirbtinį kvėpavimą, tačiau greitai supratau, kad reikia irtis į krantą. Netrukus vienas vyras atsigavo, ėmė dejuoti, kad visai nejaučiąs kojų. Nieko nelaukdami pririšome virve jų valtį prie savosios ir ėmėme ją traukti greičiau į krantą, kadangi vanduo ją sparčiai sėmė“, – sakė policijos pareigūnas. Maždaug po 10 minučių intensyvaus irklavimo tėvas ir sūnus pasiekė už 200 metrų esantį krantą. A.Rasimavičius nubėgo link vieškelio šaukti pagalbos. Artimiausiame sodų bendrijos „Mūša“ sodo namelyje, priklausančiame Jonui ir Irenai Valiuškoms, Velykas šventusi žmonių kompanija pašoko nuo vaišių stalo ir visi nubėgo padėti. Nesibaimindami sušlapti ar susipurvinti, žmonės šoko į vandenį ir padėjo iškelti nelaimėlius. Kai sunkiai sužaloti vyrai iš valties buvo paimti ir saugiai atnešti prie namelio, A.Rasimavičius nubėgo prie pagrindinio kelio pasitikti greitosios pagalbos medikų.

44 metų vilniečiui M.B. diagnozavus sunkius pirmo ir antro laipsnio nudegimus, jis buvo sunkios būklės reanimobiliu tą patį vakarą buvo pervežtas į Respublikinės Vilniaus universiteto ligoninės reanimacijos skyrių. Galūnes apdegęs 65 metų uošvis, ukmergiškis A.B. paguldytas į Ukmergės ligoninės traumatologijos skyrių.

„Nesijaučiu kažką didvyriško padaręs. Manau, mano vietoje, taip būtų pasielgęs kiekvienas. Visa laimė, kad žmonės liko gyvi. Aš pats esu pripratęs prie stresinių situacijų, tačiau mano tėčiui tai buvo sukrėtimas“, - sakė A.Rasimavičius.