Teismas bylą išnagrinėjo greičiau nei per valandą. Tuo pačiu pasiūlyta bausmė R. Žeimiui – vyrui gresia ilgi nelaisvės metai.

Kokainą išėmė medikai

Iki šiol neteistas R. Žeimys kaltinamas tuo, kad praėjusių metų vasaros pabaigoje būdamas Olandijoje prarijo 44 vienetus specialių kapsulių, kuriose buvo supakuotas labai didelis kiekis kokaino. Skaičiuojama, kad iš viso vyras skrandyje gabeno daugiau nei 130 gramų kokaino, kurio kaina juodojoje rinkoje siekia apie 25 tūkst. Lt.

R. Žeimys kapsules laikydamas savo organizme kontrabanda atgabeno į Lietuvą, neteisėtai gabeno iki savo gyvenamosios vietos Jonavoje, kur neteisėtai laikė iki to momento, kai dėl skrandyje esančių svetimkūnių ženkliai pablogėjus sveikatos būklei ir negalint kapsulių pašalinti iš savo organizmo natūraliu tuštinimosi būdu, ligoninėje buvo operuotas. Medikai iš vyro orgranizmo išėmė įspūdingą kiekį kapsulių – beveik pusšimtį.

Privertė ryti?

R. Žeimys pirmo posėdžio metu sutiko duoti parodymus.

„Ir taip, ir ne. Mane privertė ryti. Prisipažįstu, ką jau darysi“, - paklaustas ar pripažįsta savo kaltę teigė vyriškis.

R. Žeimys pasakojo, kad būdamas Amsterdame bare susipažino su juodaodžiais vyrais, kurie vėliau jį mušė, grasino pistoletu ir privertė praryti apie 60-70 maišelių. Vyras sakė, kad narkotikus turėjo nuvežti į Japoniją. Už tai jam buvo pažadėta 5 tūkst. eurų

„Iš pradžių turėjau skristi į Stambulą, o vėliau – į Tokiją“, - sakė R. Žeimys.

Iš Olandijos R. Žeimys grįžo į Lietuvą. Vyras su kapsulėmis skrandyje gyveno, kaip jis pats sako, apie mėnesį. Dalį maišelių jis iš organizmo pašalino natūraliu būdu. Vyras sako, kad narkotikus išmetė.

R. Žeimys tikina, kad neplanavo vykti į Stambulą, tačiau negalėjo paaiškinti, kodėl nesikreipė į policiją.

„Yra daug priežasčių“, - sako R. Žeimys.

Prokuroras Mindaugas Sabaitis kaltinamąjį pasiūlė bausti subendrinta 10 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Maksimali bausmė už šį nusikaltimą - 15 metų nelaisvės.

Nuosprendis šioje byloje bus skelbiamas gegužės pabaigoje.