Centro pareigūnai koordinavo į nelaimę patekusių asmenų gelbėjimo operacijas. Vienam asmeniui, ištrauktam iš vandens, medikai konstatavo mirtį, pradėtas tyrimas. Kitam asmeniui – žvejui -, įkritusiam į jūrą nuo Palangos tilto, pavyko išsigelbėti.

Pirmasis pranešimas buvo gautas 2.10 val. iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojo, kad prie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vartų pietinio molo, iš jūros pusės, apie 800 metrų nuo kranto ir apie 10 metrų nuo molo, į vandenį yra įkritęs žmogus.

2.20 val. į nurodytą vietą išsiųsto Pakrančių apsaugos rinktinės katerio „Boomeranger 015“ įgula aptiko, kad žmogus yra įstrigęs tarp molo akmenų. Į įvykio vietą įgula iškvietė Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnus, nes dėl bangavimo kateriui prisiartinti prie molo nebuvo galimybės. Pareigūnams iškėlus įstrigusį tarp akmenų žmogų, greitosios medicinos pagalbos darbuotojai konstatavo jo mirtį. Dėl žmogaus žūties Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo tyrimą.

Antrąjį pranešimą kariuomenės pareigūnai gavo 3.21 val. iš Bendrojo pagalbos centro (BPC). Nuo Palangos tilto į vandenį įkritusio žvejo gelbėti buvo pasiųsta katerio „Boomeranger 020“ įgula, iškviesti Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir Greitosios medicinos pagalbos pareigūnai. Gelbėjimo operacijos darbai nutraukti 3.33 val. Bendrajam pagalbos centrui informavus, kad įkritęs žvejys į krantą išlipo savo jėgomis.