Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informuoja, kad Imuniteto skyriaus pareigūnai J. Bilinsko vairuojamame specialiaisiais ženklais nepažymėtame specialiajame automobilyje rado 50 cigarečių pakelių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Už padarytą administracinį teisės pažeidimą surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 straipsnio („Akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką“) 2 dalį.

Atlikus tarnybinį patikrinimą, nuspręsta, kad J. Bilinskas, būdamas policijos pareigūnu ir žinodamas, kad akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką yra administracinis teisės pažeidimas, neužkardė neteisėtų veiksmų, kuriems užkirsti kelią buvo jo profesinė pareiga, pats padarė administracinį teisės pažeidimą.

Savo veiksmais ir elgesiu pažemino policijos pareigūno vardą, nevykdė Lietuvos Respublikos policijos veiklos įstatyme numatytų policijos pareigūno pareigų ir pažeidė Vidaus tarnybos statute numatytą nuolatinį bendrųjų pareigūno pareigų vykdymo principą, pažeidė Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodeksą. 1993 metais vidaus tarnybą pradėjęs J. Bilinskas 2014 m. kovo 25 dieną atleistas iš pareigų.

Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodeksas nustato, kad tarnyba policijoje grindžiama pagarbos žmogui ir valstybei, teisingumo, sąžiningumo, nesavanaudiškumo, padorumo, nešališkumo, atsakomybės, viešumo ir pavyzdingumo principais, ir įpareigoja pareigūnus saugoti profesinę garbę, savo gerą vardą ir elgtis taip, kad savo veiksmais ar elgesiu nežemintų policijos pareigūno vardo. To nesilaikantys pareigūnai negali tarnauti vidaus tarnybos sistemoje.