Pareigūnai informuoja, kad kovo 30 d. 19.08 val. bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs neprisistatęs, iš balso neblaivus vyras pranešė, kad užminuotas Pasvalyje, Vilniaus gatvėje esantis prekybos centras „Maxima“.

Netrukus po pranešimo įvestas planas „Skydas“, į įvykio vietą išskubėjo specialiosios tarnybos, evakuoti parduotuvėje buvę pirkėjai ir darbuotojai. Atvykę antiteroristinių operacijų rinktinėsAras“ išminuotojai daugiau kaip tris valandas ieškojo sprogmenų. Paaiškėjo, kad pranešimas buvo melagingas.

Pasvalio rajono policijos komisariate dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 straipsnio 1 dalį.

Kovo 31 d. 6.20 val. sulaikytas nusikalstamos veikos padarymu įtariamas Gustonių kaimo gyventojas E. V., gim. 1976 m.

Policijos komisariate jam nustatytas vidutinis 2,48 prom. girtumas. Vyrui už sukeltą sumaištį ir specialiųjų tarnybų iškvietimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas. Įtariamajam taip pat teks atlyginti turtinę žalą, kurią patyrė prekybos centras „Maxima“ ir į įvykio vietą iškviestos specialiosios tarnybos – antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, policija, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir greitosios medicinos pagalbos skyrius.

Bendrovės „Maxima LT" Komunikacijos vadovė Renata Saulytė antradienį išplatino šio įvykio komentarą: „Pastaruoju metu išties padaugėjo melagingų pranešimų apie neva padėtą sprogmenį „Maxima“ parduotuvėse. Sunku įvardinti asmenų, melagingai informuojančių apie sprogmenis, motyvus ar priežastis. Vis tik toks elgesys yra mažiausiai neatsakingas, melagingi pranešimai sukelia pagrįstą baimę ir mūsų klientams, ir mūsų darbuotojams. Prioritetinį dėmesį skiriant saugumui, tiek mūsų klientai, tiek ir mūsų darbuotojai patiria nepatogumų: nedelsiant sustabdoma parduotuvės veikla, klientai priversti palikti parduotuvę nebaigę apsipirkti, o darbuotojai dažnai net nesuspėję pasiimti savo asmeninių daiktų ar drabužių. Į visus grasinimus mes visuomet reaguojame - stengiamės kuo greičiau evakuoti visus pastate esančius žmones, informuojame specialiąsias tarnybas. Parduotuvės savo darbą atnaujina tik specialiųjų tarnybų pareigūnams patalpas ir aplinką šalia  kruopščiai patikrinus bei  užtikrinus, kad saugu ir jokios realios grėsmės nėra“.