2012 m. gruodžio 6 d. vakare, važiuodamas Vytauto gatve Palangoje ir viršydamas leistiną greitį, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje ties bažnyčia V. B. automobiliu kliudė ir partrenkė pėsčiąjį, kuris dėl patirtų sužalojimų mirė.

Nuteistasis nesutiko su nuosprendžiu, prašė jį panaikinti ir baudžiamąją bylą nutraukti. Jo nuomone, eismo įvykis kilo dėl to, kad pėsčiasis, būdamas neatidus ir pažeisdamas Kelių eismo taisyklių reikalavimus, įbėgo į važiuojamąją dalį už pėsčiųjų perėjos, neįvertinęs atstumo tarp savęs ir automobilio bei kelio dangos būklės. V. B. neturėjo techninės galimybės išvengti pėsčiojo partrenkimo, kadangi artėjant prie perėjos pėsčiasis išbėgo ne perėjoje, o gatvė buvo apledėjusi.

Apeliacinės instancijos teismas, siekdamas motyvuotai atsakyti į nuteistojo V. B. apeliacinio skundo argumentus, susijusius su jo kaltės klausimu, atliko įrodymų tyrimą, skyrė naują eismo įvykio ekspertizę.

Įvertinusi ištirtus įrodymus teisėjų kolegija visgi konstatavo, kad nuteistasis padarė jam inkriminuojamą nusikaltimą, o pagrindinė sąlyga eismo įvykiui kilti buvo Kelių eismo taisyklių pažeidimas – didžiausio leistino greičio viršijimas, praneša Klaipėdos apygardos teismas.

Apylinkės teismas žuvusiojo seseriai iš nuteistojo priteisė 50 tūkst. Lt neturtinei bei 3030 Lt turtinei žalai atlyginti, tačiau V. B. šios nuosprendžio dalies neskundė.

Klaipėdos apygardos teismo nuosprendis įsiteisėja nuo jo paskelbimo dienos, tačiau gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.