Kol vienas pareigūnas statė laikinojo kelio ženklo „Stop, kontrolė“, kito pareigūno rankose esančio alkoholio matuoklio ekrane užsižiebė skaičiai 0.48. Taip prasidėjo reidas.

Kito sustabdyto automobilio vairuotojo, pensijoje esančio ir į atsargą išėjusio karininko Gintauto J., gim. 1968 m., organizme taip pat aptiktas lengvas girtumo laipsnis - 0.50 prom.

Visureigiu „Volvo XC-90“ į darbą Klaipėdoje vyko dvi seserys. Viena blaiva, kita išgėrusi. Vairavo išgėrusi. Jai nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.51 prom. alkoholio. Šalia sėdėjusi sesuo turėjo vairuotojo pažymėjimą, tai surašius protokolą, abi seserys nuvažiavo į miestą, tik automobilyje pasikeitusios vietomis.

Atokvėpiui nuo pagirių buvo sustabdytas automobilis, kurio bagažinėje rastos 5 talpos po 25 litrus dyzelino kuro. Vairuotojas neturėjo kuro įsigijimo dokumentų, tad buvo pristatytas į policijos komisariatą, kur toliau aiškinamasi kuro įsigijimo kilmė.

61-erių metų automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas Alfonsas iš Klaipėdos r., Bauškaralės kaimo, per mažiau nei pusę metų neblaivus prie vairo įkliūna jau antrą kartą. Praėjusių metų gruodžio 16 dieną įkliuvo vairuojantis girtas. Šio šeštadienio rytas taip pat buvo neblaivus - 0.69 prom. alkoholio. Pilietis sakė, kad nežinia ką blogo gėrė, mat kvapo jis neužuodžiantis, o kas ten tose, jo gertose sultyse galėjo būti, jis nežinąs.

Jo automobilis išvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę, kur sulauks teismo sprendimo. Prieš tai piliečiui iš automobilio leista išsikrauti vertingus daiktus: dujų balioną,
įrankius, meškerę, batono pusę. Draugas atvažiavęs surinkti jo daiktų, nepagailėjo „prieteliui“ karčių žodžių: „kad durnas, tai ir teises reikia atimti“.

Įkliuvo ir dar vienas pilietis, nepasimokęs iš vairavimo išgėrus. Automobilio „Renault Megane“ vairuotojas Artūras Š., gim. 1963 m. pirmą kartą girtas prie vairo įkliuvo 2007 metais. Iš jo vairuotojo pažymėjimas buvo atimtas iki 2010 metų.

Vyriškis du kartus bandė perlaikyti vairavimo egzaminus, tačiau abu kartai buvo nesėkmingi, tad toliau vyriškis savo vairuotojo karjerą tęsė vairuodamas neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. Ir tai tęsėsi iki šio ryto. Kol neįkliuvo kelių policijos pareigūnams Liepų gatvėje. dabar jo laukia 4000 - 5000 litų bauda arba areštas.

Reido metu buvo sustabdytas 281 automobilis. 6 vairuotojai vairavo būdami neblaivūs. Visiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis, tačiau vienas neturėjo vairuotojo pažymėjimo, o kitas įkliuvo antrą kartą per metus. Net 9 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau jų koncentracija organizme neviršijo leistinos normos.

Paklaida alkoholio matuoklyje išgelbėjo ir jaunutį vairuotoją, kuris, neturėdamas dviejų metų vairavimo stažo, pripūtė 0.21 prom. alkoholio. Ir jaunuolis pūtė „miglą“ į pareigūnų akis. Jis nieko negėręs ir nieko nežinąs iš čia tos promilės.