Tačiau toks jo sumanymas pasirodė nevykęs – iš vieno Baltarusijos piliečio, vykusio per Medininkų postą, 10 JAV dolerių paėmęs K. Stankūnas buvo sulaikytas savo darbo vietoje.

K. Stankūnas galėjo ir išvengti baudžiamosios atsakomybės, nes jo kratą atlikusiems pareigūnams ne iš karto pavyko rasti baltarusio į pasą įdėtus pinigus. Atlikę pasieniečio apžiūrą ir kratą, tyrėjai buvo nustebę – nėra jokių pinigų. Tačiau tuo metu kratos kambaryje vienas tyrėjas netikėtai pažvelgė ant palangės – čia buvo numestas tualetinio popieriaus gniužulas. Jį apžiūrėję pareigūnai surado ne tik baltarusio perduotus dolerius, kurių numerius žinojo iš anksto, bet ir daugiau pinigų.

Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad K. Stankūnas piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, kai iš vairuotojo paso paėmė čia įdėtus JAV dolerius – įstatymai draudžia pareigūnui priimti dovanas, susijusias už tiesioginį ar netiesioginį pareigų atlikimą.

Pasienietį nuteisęs teismas nutarė, kad jam turi būti skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant vieneriems metams. Per šį laikotarpį nuteistasis be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atididėjimą, sutikimo negalės išvykti iš gyvenamos vietos ilgiau nei 7 paroms.

Baudžiamąją bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs teismas tik iš dalies pakeitė Vilniaus rajono apylinkės teismo nuosprendį – nuspręsta, kad pasienietis neturės baltarusiui sumokėti 10 JAV dolerių, nes jis pats savo iniciatyva šiuos pinigus padavė pareigūnui.

Bylos duomenimis nustatyta, kad K. Stankūnas pinigus iš baltarusio paėmė 2011-ųjų balandžio 21-ąją, apie 18 val.

Baltarusis teigė, kad į savo pasą, kurį padavė pasieniečiui, buvo įdėjęs 10 JAV dolerių kupiūrą. Kai netrukus po įvykusio dokumentų patikrinimo tas pats pasienietis pasą grąžino, pinigų jame jau nebebuvo.

Šiuos pinigus vairuotojas teigė įdėjęs, nes taip elgiasi visi vairuotojai – esą tuomet pareigūnai nesudaro kliūčių kertant valstybinę sieną.

K. Stankūnas neigė, kad iš baltarusio paso paėmė čia įdėtus pinigus ir teigė, jog prieš jį buvo įvykdyta provokacija.

Pasak nuteistojo, ikiteisminį tyrimą atlikę tyrėjai nesugebėjo prijungti prie bylos vaizdo kamerų, esančių jo darbo vietoje, įrašų, taip pat nebuvo nustatyta, kad ant JAV dolerių būtų jo pirštų antspaudai.

Tačiau teismas tokius pasieniečio argumentus atmetė kaip nepagrįstus – neginčijamai nustatyta, kad baltarusis pasą su pinigais padavė K. Stankūnui.

„Po paso grąžinimo – pinigų jame nebebuvo, jokių kitų asmenų patalpoje nebuvo, tad akivaizdu, kad pinigus iš nukentėjusiojo paso galėjo paimti tik nuteistasis K. Stankūnas. Byloje nėra duomenų, patvirtinančių, kada ir kaip K. Stankūnas paimtus pinigus įsuko į tualetinį popierių, tačiau nustatyta, kad šis tualetinio popieriaus ryšulėlis su jame buvusiais pinigais buvo aptiktas būtent toje patalpoje ant palangės, prie kurios stovėjo nuteistasis, nusirengdamas ir parodydamas savo turimus daiktus“, – įsiteisėjusiame nuosprendyjenurodė Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų kolegija.