VSAT informuoja, kad ketvirtadienį Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai Panemunės kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos į Rusijos Kaliningrado sritį vykusio vilkiko „Scania R420“ su rusiškais numeriais ir jo vairuotojo, 41-erių Rusijos piliečio, dokumentus.

Pasieniečiai nustatė, kad jo pateiktas rusiškas vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra suklastotas. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Tą pačią dieną Pagėgių rinktinės pasieniečiai sulaikė dar vieną Rusijos pilietį, per Panemunės kontrolės punktą vykusį iš Lietuvos į Kaliningrado sritį. Šis 47-erių vyras vairavo mikroautobusą „Fiat Scudo 120 Multijet“ su rusiškais numeriais. Patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad ir šio užsieniečio pateiktas rusiškas vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra suklastotas.

Dėl to Pagėgių rinktinėje pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas, o rusas uždarytas į areštinę.

Numatoma, kad penktadienį šiuos ikiteisminius tyrimus organizuojantis prokuroras kreipsis į teismą dėl kardomųjų priemonių - suėmimo - paskyrimo sulaikytiems Rusijos piliečiams.