Pusantrų metų teismo sprendimo grąžinti vaiką mamai nevykdęs jo tėvas šiuo metu yra teisiamas Klaipėdos miesto apylinkės teisme.

Nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojantis Klaipėdos apylinkės prokuroras Saulius Galminas ikiteisminį tyrimą dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo inicijavo po to, kai jam nepavyko geruoju įkalbėti 38 m. klaipėdiečio V. J. perduoti sūnų motinai.

Pasak prokuroro, itin daug pastangų, kad būtų įvykdytas teismo sprendimas, įdėjo ir antstolis – buvo iki smulkmenų aptarta ir numatyta vaiko bendravimo su motina tvarka bei perdavimo jai procedūra, gautas teismo leidimas, esant būtinybei, panaudoti jėgą, tačiau niekur nedirbantis ir savo gyvenamojo būsto neturintis vyras visais įmanomais būdais stengėsi išvengti sūnaus perdavimo, slapstėsi nuo antstolio ir policijos pareigūnų, neatidarydamas jiems nuomojamo buto durų ir pan.

Visgi galiausiai kovo 12 d. mama sūnų atgavo, tačiau jis buvo nusilpęs ir apleistas, todėl tą pačią dieną buvo paguldytas į ligoninę, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Penkis mažamečius vaikus, kurių motinos – skirtingos, auginęs vyras taip greičiausiai elgėsi iš išskaičiavimo, nes esama duomenų, kad jis gali gyventi iš už vaikus gaunamų pašalpų. Dviem iš jo auginamų vaikų yra nustatyta slauga.

„Kartu su Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistais sieksime įvertinti tėvo galimybes tinkamai prižiūrėti kitus keturis vaikus. Nustačius, kad vyras nepajėgus jais pasirūpinti, bus sprendžiamas klausimas dėl tėvo valdžios apribojimo“, – sako valstybinį kaltinimą byloje dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo palaikantis prokuroras S. Galminas.

Kitas teismo posėdis šioje byloje numatytas kovo 31 d.