Manoma, kad vyro rankose sprogo II pasaulinio karo laikų granata. Tokią versiją kelia tragišką įvykį tiriantys pareigūnai. Policija sulaikė du įtariamuosius - P. N. (gimęs 1952 m.) ir P. N. (gimęs 1951 m.) uždaryti į areštinę.

Martynas Povilaitis, Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas ryšiams su visuomene: „Buvo nustatyti du įtariamieji, Kelmės rajono gyventojai, kurie, pirminiais duomenimis, rado sprogmenį laukuose, kurį laiką laikė, po to išmetė miške, G. K. (gim. 1979 m.) jį rado ir įvyko sprogimas, kurio metu jis žuvo ir buvo sužalota jo dukra“.

Pasak pareigūnų, nėra žinoma, kad įtariamieji būtų tyčia kėsinęsi į kieno nors gyvybę ar būtų planavę sprogimą. Prokuratūra neplanuoja prašyti įtariamųjų suėmimo.

Kaimo gyventojai kalba, kad jų rajone sprogmenų arimuose, miškuose randama dažnai. Per II pasaulinį karą čia vyko mūšiai, taigi sprogmenų išlikę daug. Kaime kalbintas Rolandas sako, kad ir pats ne kartą grybaudamas matęs sprogmenų, tačiau apie tai niekam nepranešęs, nes mano, kad surūdiję sprogmenys nepavojingi. Kelmės r. policijos viršininkas Robertas Jagminas sako, kad toks požiūris labai pavojingas, akivaizdu, kad tai gali baigtis tragiškai. Anot pareigūnų, radus sprogmenį jo negalima liesti, būtina skambinti policijai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo per neatsargumą ir dėl neteisėto sprogmenų laikymo. Jeigu paaiškėtų, kad dėl vyro žūties ir mergaitės sužalojimo kalti įtariamieji, vyrams gresia iki 5 metų nelaisvės.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)