Tokie „laukiniai vakarai“, egzistavę Lietuvos alkoholio pramonėje, bus prisiminti kovo 10-ąją, pirmadienio vakarą, 20 val., per TV3.

Atkuriamosios dokumentikos ciklas „Mafijos kronikos su Dailiumi Dargiu“ sugrąžins į tuos laikus, kai nepriklausomoje Lietuvoje kūrėsi alkoholio industrija. Su ja susiję naujieji verslininkai buvo apgalvoję įvairius būdus, kaip taikiai sugyventi su nusikaltėliais, į alkoholio pramonės tarpdurį įkišusiais savo koją.

Vienas originalių sprendimų – kruizas, į kurį leidosi ir jame tiesiogiai bendravo tiek verslininkai, tiek duokles iš jų rinkę banditai.

Tokia idėja kilo milijonieriui Sigitui Čiapui, kuris bičiuliavosi su Kauno nusikaltėlių autoritetu Henriku Daktaru. Šis, anot prokurorų, buvo pasirengęs perimti didžiausių šalies alkoholio gamintojus ir jau laikė savo kišenėje kai kuriuos jų.

„Mafijos kronikose“ bus papasakota reali istorija, kaip putojančio vyno gamyklos direktorius Alytuje sulaukė ypatingų svečių, lydimų paties H. Daktaro, o prieš tai apie šį vizitą jį informavęs viceministras tiesiai patarė verčiau sutikti su jų pageidavimais...

Kaip iš tikrųjų su užsukusiais verslininkais pasielgė direktorius ir kokiomis aplinkybėmis 1996-ųjų balandį Kaune, Sargėnuose, buvo sušaudytas alkoholio magnatas S. Čiapas? Dėl ko jam kliuvo „Daktarų“ gaujos bosų pasiųstų samdomų žudikų kulkos? Ir dėl ko mirties nuosprendis paskelbtas kitiems to meto verslo banginiams, tarp jų – ir „Mažeikių naftos“ vadovui Gediminui Kiesui? Visa tai – 10-oje „Mafijos kronikų“ serijoje pirmadienio vakarą 20 val. per TV3.