Dvidešimt penki Policijos departamento, Muitinės kriminalinės tarnybos, prokuratūros, Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, ir Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos tarnautoja apdovanoti "Magna cum laude" ir "Cum laude" padėkomis už atskleistas transporto vagystes, draudimo sukčiavimus, padegimus ir kitus nusikaltimus, praneša Lietuvos draudikų asociacija.

Muitinės departamentas ir Gaisrinių tyrimų centro Ekspertizės skyrius apdovanoti "Summa cum laude" padėkomis už išskirtinius nuopelnus bendradarbiaujant nusikaltimų ir gaisrų tyrimų srityje.

"Lietuvoje yra daugybė eilinių pareigūnų ir tarnautojų, kurie be didesnio viešumo savo kasdieniniais darbais saugo mūsų sveikatą ir turtą. Mūsų "Acta non verba" apdovanojimai simbolizuoja lotynišką moto, jog realūs darbai yra svarbesni už žodžius, todėl šios nominacijos – tai simbolinis draudimo verslo padėkos gestas Lietuvos pareigūnams ir tarnautojams už jų pastangas ir nuopelnus", - sako Andrius Romanovskis, Lietuvos draudikų asociacijos direktorius.

Nuo 2010 m., kai buvo įsteigti "Acta non verba" apdovanojimai, Lietuvos ne gyvybės draudimo bendrovės apdovanojo daugiau nei penkiasdešimt pareigūnų bei valstybės tarnautojų už aktyvias pastangas išsiaiškinant su draudimo paslaugomis susijusius nusikaltimus, taip apsaugant gyventojų, valstybės ir įmonių turtą.

Lietuvos draudikų asociacija vienija šalies ne gyvybės draudimo bendroves. Nuo 1992 m. veikiančios asociacijos nariai – „BTA“, „Compensa“, „ERGO Lietuva“, „IF“, „PZU Lietuva“, „Gjensidige Baltic“, „Lietuvos draudimas“, „Lamantinas“, „Seesam“, „Swedbank P&C Insurance“, Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuras. Daugiau informacijos apie Lietuvos draudikų asociaciją rasite tinklalapyje adresu www.draudikai.lt.