Be to, iš jo paimtas asmens dokumentas - Švedijos piliečio pasas, trečiadienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai.

Įtariamojo suėmimo terminas baigiasi ketvirtadienį. Prokuroro E.Staponkaus unomone, toliau laikyti jį suimtą nebūtina, nes nėra pagrindo manyti, jog jis slėpsis nuo teisingumo, trukdys teismo procesui ar darys naujus nusikaltimus.

Kovo 31 dieną Klaipėdos miesto apylinkės teismas pratęsė suėmimo sankciją kitam iš keturių įtariamųjų L.Annermalmo nužudymo byloje. Turkijos pilietį 23-ejų Kaya Yilmazą teismas leido laikyti suimtą dar du mėnesius.

Trečiasis įtariamasis - 34 metų Turkijos pilietis Ibrahimas Esenas - yra suimtas iki balandžio 22 dienos. Ketvirtasis įtariamasis, 58 metų klaipėdietis Vaclovas Laucevičius, kelias paras praleidęs areštinėje buvo paleistas, davęs pasižadėjimą neišvykti.

Trys minėtieji užsieniečiai buvo sulaikyti Klaipėdoje, vienam iš jų priklausančiame restorane "Ibrahim Paša". Po dienos buvo sulaikytas ir vieno įtariamųjų uošvis V.Laucevičius. Šio žmogaus pareigūnai tiesiogiai su žmogžudyste nesieja.

Prieštaringos reputacijos buvęs naftos verslininkas 62 metų L.Annermalmas buvo rastas sudegintas Klaipėdos rajone, netoli Purmalių kaime esančios sodų bendrijos kovo 21-osios naktį.

Nustatyta, kad L.Annermalmas buvo nužudytas kovo 21 dienos vakare Klaipėdos centre esančioje kavinėje "Ibrahim Paša". Vyro kūnas iš kavinės buvo nuvežtas į užmiestį ir sudegintas.

Bylos duomenimis, pagrindinis žmogžudystės motyvas buvo atsikračius L.Annermalmo užvaldyti jo turtą. Iš švedo buvo pagrobta 600 JAV dolerių. 2 aukso žiedai, mobiliojo ryšio telefonas ir laikrodis.

L.Annermalmas, anksčiau vadovavęs naftos gavybos bendrovei "Genčių nafta", savo biure Klaipėdoje prieš penkerius metus įkūrė Švedijos garbės konsulatą Klaipėdoje. Pernai gegužę atleidus jį iš darbo bendrovėje, iš biuro turėjo išsikraustyti ir konsulatas, nutrūko ir jo kaip garbės konsulo įgaliojimai.

Klaipėdos teisėsauga buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų, kad L.Annermalmas galėjo pasisavinti jam patikėtą "Genčių naftos" turtą, kurio vertė - daugiau kaip 452 tūkst. litų. Tačiau pačiam L.Annermalmui oficialūs įtarimai nebuvo pareikšti.

Su pirmąja savo žmona Švedijoje vyras buvo išsiskyręs. Lietuvoje jis sukūrė antrąją šeimą, kurioje gimė du sūnūs.