TV3 informuoja, kad prieš 15 metų prokuroro kabinete įjungtos filmavimo kameros fiksavo S. Gaidjurgį pasakojant, kad jis yra sąžiningas verslininkas, kuriam terūpi išmaitinti savo gausią šeimą.

„Pas mane pinigėliai sunkiai laikosi, – tvirtino jis. – Neturėjau jokios grupuotės. Aš vadovavau tik savo šeimai ir savo žmonai.“

S. Gaidjurgis mušėsi į krūtinę įrodinėdamas, kad jį supantys žmonės neturi jokios įtakos jo gyvenime, o jis – jų.

„Kam man tie draugai reikalingi? Nebent tik nueit į sporto klubą pasportuot, butelį išgert, ir viskas“, – tikino vienas pavojingiausių Lietuvos nusikaltėlių.

Tąkart prakalbus apie metalų verslą, S. Gaidjurgis mestelėjo, esą metalą vežę visi, taip pat ir „geležinė premjerė“. Kartu jis neigė turėjęs interesų privatizacijoje.

Vis dėlto faktai rodo, kad privatizacijos banga, kaip ir uosto kontroliavimas, Gaidjurginių gaujai krovė turtus, o jų vadeiva puoselėjo planus užvaldyti visą Lietuvą.

Pats jis, kaip laidoje pasakos liudininkai, gyveno fortą primenančiame name, kurį juosė aklina siena. Taip pat turėjo viešbutį. Puikiai įrengtuose kambariuose su buitine technika ketino priiminėti savo draugus nusikaltėlius iš visos Sovietų Sąjungos.

Tiesa, namiškiai pažinojo visai kitokį S. Gaidjurgį – vyrą, mokantį atjausti ir apgobti dėmesiu. Niekas neįtarė, kad jis – budelis. „Tai buvo monstras, žaibiškos reakcijos, ypač greitai priimantis sprendimus. Bendraudami su juo daugelis jautė nerimą, nes net ir paprastas žvilgsnis galėjo turėti negrįžtamų pasekmių“, – „Mafijos kronikoms“ pasakos pareigūnai.

Anot jų, S. Gaidjurgis buvo paranojiškai įtarus, net perlaidodavo savo aukas, kai kurias – ir po kelis kartus. Labai bijojo bendrų išdavystės. Tačiau toks įtarumas pasitvirtino – mafijozą policijai įdavė kiti gangsteriai.

„Mafijos kronikų“ atkurtame pasakojime S. Gaidjurgį taikliai suvaidino Marijus Bagdonavičius. Jo įkūnytas tipas užsakys sprogdinimus „dėl šūcherio“. O pareigūnai primins dar daugiau sukrečiančių Gaidjurginių ir jų samdytų Tulpinių veiksmų visoje Vakarų Lietuvoje. Žmonių kankinimai, sodinimai ant kuolų – tai ne viduramžių istorijos, o dar gana neseniai vykdytos bausmės. Apie tai – rašytojo, žurnalisto Dailiaus Dargio kuriamose „Mafijos kronikose“ jau šį, pirmadienio, vakarą 20.00 val. per TV3.