Viskas prasidėjo kelyje Šilutė-Klaipėda, kai prie išvažiavimo iš Dituvos sodų, šalia degalinės, automobilio „Toyota Avensis" vairuotojas nesustojo stabdomas Klaipėdos kelių policijos pareigūnų.

Pamatęs policijos pareigūnus vairuotojas išvažiavo prieš eismą, padidino greitį ir nukūrė link Klaipėdos. Pareigūnai puolė bėglius vytis bei pranešė kolegoms uostamiestyje, kad lauktų svečių.

Ties naujuoju Priekulės apvažiavimu bėglius nufotografavo stacionarus greičio matuoklis. Iš paskos važiavę pareigūnai teigia, kad bėglių greitis galėjo siekti apie 200 km/val.

Buvo užfiksuotas ir pareigūnų automobilio greitis. Antrą kartą stacionaraus greičio blykstės žybtelėjo ties Dumpiais. Čia buvo nufotografuoti abu automobiliai.

Beje, ši vieta yra pavadinta „linksmaisiais kalneliais", mat dėl banguotos kelio dangos greitai važiuojantys automobiliai itin dažnai įvažiuoja į grovius. Dėl drausmės čia buvo įrengtas greičio matuoklis, bet ir „Toyota", ir policijos „VW Passat" šį kartą kalnelius įveikė be nuotykių.

Ties Jakų žiedine sankryža kelią iš Šilutės užtvėrė dar vienas kelių policijos automobilio „Volkswagen Passat" ekipažas. Buvo sustabdyti keli pakeleivingi automobiliai.

Policijos pareigūnas, sėdėjęs prie „VW Passat" vairo, pamatęs, kad bėgliai nesirengia stoti, truputi pavažiavo atbulas, kad nebūtų trenktasi tiesiai į šoną.

„Toyota" vis tiek truputį kliudė policijos automobilio priekinį bamperį ir netrukus jau murkdėsi Jakų žiedinės sankryžos duobės purve, praskriejęs šalia dar vieno policijos automobilio.

Vėliau vienas iš bėglių automobilio ekipažo rašė: „Mes numušėme policijos automobilį ir įkritome į griovį".

Iš automobilio iššoko du vyrukai ir puolė bėgti į skirtingas puses. Vairuotoją sulaikė kliudyto policijos automobilio ekipažas, o keleivį, bėgantį skersai per didelį Jakų žiedą, pagavo į įvykio vietą suskubęs kelių policijos biuro budėtojas su padėjėju.

Dar du automobilio „Toyota Avensis" nepilnamečiai ekipažo nariai: 16-metis vaikinas ir mergina (beje, vienintelė blaivi)iš avarijos vietos nepasišalino.

Išsigandusi mergina, pareigūnams aiškino, kad į jos virkavimus, kad nevažiuotų greitai, vairuotojas nekreipė dėmesio. Dėmesio nekreipė net tada, kai buvo pavadintas durniumi. Vėliau paaiškinimuose visi keleiviai rašė, kad jie maldavo, jog vairuotojas nelėktų greitai, sustotų ir pasiduotų policijai.

Vairuotojui Dainiui P, gim. 1997 m., vairavusiam tėvui priklausantį 2002 metais pagamintą automobilį, nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1,33 prom. alkoholio. Vieninteliam pilnamečiui keleiviui, bėgusiam per purvyną, taip pat nustatytas lengvas girtumas - 1,27 promilės.

Nepilnamečius iš policijos pasiėmė tėvai, kurių lauks atsakomybė už vaikų nepriežiūrą.