Reido pradžioje buvo užvertas eismas kelyje Kretinga - Klaipėda, netoli Kretingalės. Tie, kas vėlavo į darbus ar paskaitas, nervinosi transporto kamštyje – jis susidarė labai greitai. Tačiau labiau nerimavo tie, kurie jautėsi pagiringi, negalėjo apsisukti mašinų eilėje ir važiuoti atgal, nes tai draudė ištisinė linija, o tuos kurie apsisukdavo, mikliai nusivydavo policijos patrulių ekipažas.

Skuodo rajono gyventojas, gimęs 1985 metais, vairavęs automobilį „Kia Sorento“ buvo nemaloniai nustebintas alkoholio matuoklio parodymas. Alkoholio matuoklio rodmenimis, vaikinui nustatytas lengvą girtumo laipsnis - 0.45 prom. Jaunas vyras buvo nustebęs, kad jo laukia tūkstantinė bauda ir vairuotojo pažymėjimo netekimas, o pareigūnai buvo nustebę, nes šalia lengvai apsvaigusio vairuotojo sėdėjo visiškai blaiva žmona, kuri turėjo vairuotojo pažymėjimą ir visureigius vairuoti moka.

Kitas neblaivus pilietis įkliuvo važiuojant link Kretingos. Automobilio „SAAB 9-5“ vairuotojo organizme taip pat rastas lengvas girtumo laipsnis -0.61 prom. alkoholio. Vyriškis, neneigė, kad išgėrė žymiai daugiau negu du butelius alaus. Gal kokius tris.

Netrukus policijos ekipažai persikraustė į pačią Kretingą. Tiekėjų gatvėje sustabdytas vienas neblaivus dviratininkas. O kelyje į Kūlupėnus, vieno mikroautobuso vairuotojas tolumoje pamatęs policijos patrulių gausą, sustojo kelkraštyje, įjungė avarinius žibintus, išjungė variklį ir neva pradėjo kalbėti mobiliuoju telefonu. Vienas pareigūnas nepatingėjo pavažiuoti porą šimtų metrų iki kalbančiojo telefonu ir patikrinus jo blaivumą, pasiūlė, kad kai jis baigs kalbėti, galės važiuoti toliau, nes jo organizme rastos 0.38 prom. alkoholio. Leistina norma.

Už Salantų miestelio, policijos ekipažų keliai išsiskyrė. Keturi patraukė į Plungę, vienas į Platelius, Alsėdžius, dar vienas pasuko į Žemaičių Kalvariją. Štai čia pareigūnai prasilenkė su automobiliu „VW Passat“, kuris važiavo su atidaryta bagažine. Pareigūnai pavijo, sustabdė, patikrino vairuotojo blaivumą. 1964 metais gimusiam vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1.98 prom. alkoholio.

Tai buvo girčiausias penktadienio reido klientas.

Tuo metu Plungėje, aibė vairuotojų pūtė iki draudžiamos normos. Ir visi aiškio, kad gėrė vakar, ir tik du butelius alaus. O vieno „kabluko“ vairuotojas, įpūtęs 0.30 prom. (leistina norma) aiškino, kad apskritai važiuoja iš valgyklos ir ten nieko negėręs. į aiškinimus, kad nuo sriubos ar kotletų dar niekas nepripūtė promilių, jis numojo ranka.

Plungėje taip pat pastebėta, kad vairuotojai yra labai „nemadingi“. Birutės gatvėje vienas ekipažas nubaudė net 9 asmenis, kurie važiavo neprisisegę saugos diržais.

IŠ viso reido metu sustabdyti 850 automobiliai, nustatyti 35 KET pažeidimai. Dviem vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, vienam vidutinis. Už girtumą bus baudžiamas vienas neblaivus dviratininkas.

Penki važiavo su neapdraustais automobiliais, devyni vairavo mašinas be techninės apžiūros, vienas nubaustas už tamsintus stiklus, 10 piliečių pūtė iki draudžiamos normos. Net 15 piliečių nubausta už saugos diržų naudojimo taisyklių pažeidimus, tarp jų ir Žemaičių Kalvarijos seniūnas,kuris nustebo, kad važinėjant po miestelį reikia segėti saugos diržus.

Pareigūnai skelbė, kad iki kovo 2 d. (nuo vasario 24 d.) tęsiama vairuotojų ir keleivių saugos diržų, vaikų vežimo automobiliuose taisyklių laikymosi kontrolė.