J. Jakubaitis dėl kaltinimu žmonos sumušimu ir vagyste iš vieno baro, turėjo trečiadienio popietę stoti prieš teismą. Tačiau kur kas tragiškesni įvykiai - Dembavoje gyvenusios septyniolikmetės išžaginimas ir sudeginimas, užkirto bylos nagrinėjimui. Vyras nė nebuvo atvežtas į teismą, mat yra ligoninėje.

Nė vieno Lietuvoje abejingo nepalikę praėjusių metų rugsėjo 21 d. įvykiai, kai Dembavoje buvo automobilio bagažinėje sudeginta mergina, tyrėjams sukėlė rimtų abejonių, ar J. Jakubaitis ir tuo pačiu nusikaltimu įtariamas Deividas Antanaitis yra psichiškai sveiki.

Kraupių įvykių tyrimui vadovaujantis Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis įtariamiesiems skyrė stacionarią psichiatrinę ekspertizę.

Trečiadienį teisme paaiškėjo, kad maždaug prieš mėnesį į Utenos psichiatrijos ligoninę paguldyti D. Antanaitis ir J. Jakubaitis vis dar stebimi medikų, tad vagystės iš baro ir smurto prieš žmoną bylą teko atidėti.

Anot D. Skrebiškio, atsakymai kokios būklės yra įtariamieji Dembavos gyventojos išžaginimo ir nužudymo byloje, paaiškės ne anksčiau nei po mėnesio.

Įtariamiesiems žiauriu nusikaltimu skirta ne viena ekspertizė. Kai buvo suimti vyrukai teisme tikino, kad esą girtavo, tada parūkė žolės ir užsimanė valgyti, tad nuvažiavę automobiliu "VW Passat" pirkti kebabų. Esą pastebėta mergina atsitiktinai tapo kraupaus nusikaltimo auka. Pagalbą prisišaukti iš automobilio bagažinės dar bandžiusi septyniolikmetė nežinojo kur yra vežama. Radus automobilį, jis jau buvo sudegęs, o bagažinėje įkalinta septyniolikmetė - žuvusi.

Visgi kaltę jie vertė vienas kitam. Pirminiai duomenimis, prokuratūra iš jų vis dar nėra gavusi nuoseklaus atsakymo, kodėl buvo atimta nė pilnametystės nesulaukusios merginos gyvybė.