T. Gulbinas teigia, kad ekspertai neįskaito gydytojų rašto, o tyrėjai „žaidžia į vienus vartus“. Policijos pareigūnai aiškina, kad ekspertų išvada pagrįsta – esą kaunietis buvo sužeistas dar prieš avariją.

„Mercedes“ su „BLACK7“ numeriais daužė automobilius

Avarija Kauno centre įvyko naktį iš lapkričio 25-osios į 26-ąją, kai per Kauną lėkė „Mercedes Benz R500“, daužydamas viską, kas pakliuvo kelyje.

Apie vidurnaktį val. šis „Mercedes“ K. Donelaičio ir S. Sapiegos gatvių sankryžoje kliudė vieną automobilį ir pasišalino. Apie tai buvo pranešta policijai. Netrukus A. Mickevičiaus ir K. Donelaičio gatvių sankryžoje, važiuodamas K. Donelaičio gatve, trenkėsi į „Audi“, stovėjusį degant raudonam šviesoforo signalui. Čia, atsitrenkęs į „Audi“, „Mercedes“ prie pastarojo paliko prikibusį savo išskirtinį numerį „BLACK7“. Buvo sužeisti du „Audi“ automobilyje važiavę asmenys. Jiems prireikė medikų pagalbos.

„Mercedes“ nulėkė toliau - pasak liudytojų, ne mažesniu nei 100 km per valandą greičiu. Tačiau netrukus, K. Donelaičio ir Parodos gatvių sankryžoje, pasukęs į Parodos g. degant raudonam šviesoforo signalui, trenkėsi į „Audi A4“ galą. Pastarajame automobilyje buvo penki žmonės. Keturi iš jų išvežti į ligoninę, nukentėjo ir "Audi“ vairuotojas, bet jis atsisakė važiuoti į gydymo įstaigą.

Po šio susidūrimo „Mercedes“ išlėkė į priešingos krypties eismo juostą ir trenkėsi į atitvarą. Netrukus paaiškėjo, kad „Mercedes“ vairavo 31 metų Deividas Rimeikis. Jam nustatytas 2,19 prom. girtumas.

Eismo įvykių metu iš viso nukentėjo 9 žmonės, tarp jų – ir 31 metų T. Gulbinas.

D. Rimeikis dėl sužalojimų taip pat buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau netrukus iš gydymo įstaigos paspruko.

Nukentėjęs tapo liudininku?

Pradėjus tyrimą pradėjo aiškėti gana absurdiškos aplinkybės. Bent jau taip mano T. Gulbinas.

Avarijos metu T. Gulbinas sėdėjo „Audi“ automobilyje, kai „Mercedes“ rėžėsi į „Audi“ galinę dalį. Vyras sako patyręs nugaros traumą – jis po įvykio beveik mėnesį buvo nedarbingas, nešiojo kaklo įtvarą.

„Kaip suprantu, mane bando ar aš jau perkvalifikuotas iš nukentėjusiojo į liudininką. Kaip aš galiu būti liudininkas, jei aš daugiau nei tris savaites gydžiausi – turėjau nedarbingumo pažymą, nešiojau tvarščius, kaklo įtvarą. Dabar tokia situcija, kad čia nieko nebuvo. Man tyrėjas taip pasakė: jeigu nėra atvirų lūžių, nenutrauktos galūnės, neužmušė – tai čia ne sužalojimai. Palaukite, kaip taip gali būti? Tai būtų tas pats, jei gatvėje sumuštų žmogų, jis po trijų savaičių pasveiktų ir sakytų, kad jam nieko nebuvo“, - DELFI teigė T. Gulbinas.

Vyras pasakoja, kad daug problemų kilo dėl neįskaitomo gydytojo rašto.

„Keisčiausiai, kad tyrėjas prie mano akių pervertė mano ligos istoriją ir sako: tu pažiūrėk, kas čia parašyta? Sako: čia nieko neįmanoma perskaityti. Bet ar tai mano problema? Tegul išsikviečia gydytoją, kuris tai surašė, kalbėkite su juo. Tegul atsisėda ir perskaito, ką parašė. Aš paklausiau tyrėjo: tai kieno jūs pusėje, nes čia viskas krypsta į „vienus vartus“. Jei negali perskaityti tai reiškia, kad aš nenukentėjau?“ - piktinosi kaunietis.

T. Gulbino teigimu, su panašiomis problemomis susiduria ir kiti šioje avarijoje nukentėję kauniečiai, o iš 9 nukentėjusiųjų, kauniečio teigimu, šiai dienai beliko vos du.

Nukentėjo prieš avariją?

Tyrimą atliekantis Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus vyresnysis tyrėjas Eugenijus Dubauskas atmeta kauniečio kaltinimus. Pareigūnas teigia, kad traumą T. Gulbinas patyrė dar prieš avariją.

E. Dubauskas sako, kad sužalojimus vertina ne policija, o medikai.

„Visų pirma, aš medikų išvadų neskaitau. Ligos istoriją skaito teismo medicinos ekspertas ir rašo išvadą. Jis surašė išvadą, T. Gulbinas su ja nesutinka, todėl paskyrėme pakartotinas ekspertizes – bus sudaryta ekspertų komisija ir įvertinti sužalojimai“, - DELFI teigė tyrėjas.

E. Dubauskas pripažino, kad jau buvo gauta eksperto išvada, kurioje teigiama, kad T. Gulbinas sužalojimų nepatyrė.

„Išvadoje, kurią gavau, ekspertas sužalojimų jam nekonstatavo, nes jis jau būdamas nedarbingas pateko į eismo įvykį. Po to jis vėl gydėsi, o ekspertas nerado objektyvių sužalojimų, kad būtų kažkas lūžę, žaizdos, išnirę ar dar kažkas. Žmogus dar prieš įvykį gydėsi kažkokias traumas, ligas. Prieš tai gydėsi ir vėliau turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Bet aš nesu šios srities specialistas ir laukiu medikų išvadų. Teismo medicinos ekspertas davė vieną išvadą, kad jis nesužalotas. Paklausiau pakartotinai, kad visa komisija įvertintų, ar jis buvo sužeistas, ar ne“, - teigė E. Dubauskas.

T. Gulbinas neslepia, kad gydėsi prieš dar prieš avariją. Tačiau jau buvo pasveikęs, o nedarbingumo pažymėjimas buvo pasibaigęs nelaimės išvakarėse. Kaunietis tikina, kad tai gali įrodyti medicininiai dokumentai.

Medikų raštas – problema

E. Dubauskas pripažįsta, kad medikų raštą perskaityti pakankamai sudėtinga.

„Ekspertas įrašė, kad keli įrašai neįskaitomi. Žinote, kai medikai rašo, tai vieni kitų neperskaito“, - sako E. Dubauskas.

Tačiau T. Gulbinas reiškia gana kategorišką nuomonę – jo įsitikinimu šią istoriją siekiama užglaistyti.

„Aš negaliu teigti – buvo taip ar nebuvo. Bet asmenine mano nuomone šis pareigūnas greičiausiai gavo „otkatą“ iš kaltininko ir viskas. Viską bandoma daryti taip, kad sužaisti į vienus vartus. Jei D. Rimeikiui iškels baudžiamąją bylą, jam gresia iki dvejų metų kalėjimo. Jei padarys mus visus liudininkais, o ne nukentėjusiais, tai automatiškai byla bus tik administracinė ir jis atsipirks bauda. Viskas. Gaus baudą ir viskas tuo baigsis“, - sako T. Gulbinas.