Antradienį apie 3.30 val. prie sienos su Rusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnų ekipažas ties Pagėgių savivaldybės Plaškių kaimu pastebėjo stovintį įtartiną automobilį "Renault Espace".

Automobilio salonas buvo kimšte prikimštas kontrabandinių cigarečių - pasieniečiai rado 33 dėžes rusiškų rūkalų "Saint George" ir "Saint George Lights".

Iš viso aptikta 16 tūkstančių 500 Rusijoje pagamintų cigarečių pakelių, paženklintų šios šalies akcizo ženklais.

Apžiūrėdami vietovę, maždaug už 100 metrų nuo automobilio radimo vietos, Gėgės upės apsemtos pievos pakraštyje, pareigūnai aptiko metalinę irklinę valtį su pakabinamu varikliu bei irklais.

Manoma, kad artėdami prie Lietuvos kranto, kontrabandininkai išjungia variklį, taip siekdami sukelti mažiau triukšmo. Toliau darbuodamiesi irklais, jie ieško patogios kontrabandai iškrauti vietovės.

Už kelių šimtų metrų nuo automobilio pasieniečiai sulaikė 48-erių metų Pagėgių savivaldybės gyventoją. Pareigūnai aiškinasi galimas pagėgiškio sąsajas su aptiktu kroviniu.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobilis, cigarečių krovinys ir valtis laikinai saugomi Pagėgių rinktinėje.

Lietuvos pasieniečiai šiemet jau sulaikė 511 tūkstančių kontrabandinių cigarečių pakelių. Didžioji dalis šios rūšies kontrabandos sulaikyta prie sienos su Rusijos Kaliningrado sritimi.