TV3 informuoja, kad pirmadieniais 20.00 val. rodomas projektas pareikalavo itin kruopštaus filmavimo aikštelės dailininkų darbo, šiems teko sugrąžinti iš praeities automobilius, šukuosenas, kostiumus, aksesuarus. Tačiau visų pirma „Mafijos kronikų“ kūrėjams reikėjo surasti žmones, išoriškai kuo panašesnius į visiems gerai pažįstamus nusikaltėlius.

Vienas jų – sostinėje gyvenantis Leonardas – pakviestas „Mafijos kronikose“ įkūnyti Daktarų grupuotės vadeivą Henytę, pernelyg nenustebo. „Įdomiausia tai, kad šį vaidmenį man prieš 15 metų išpranašavo viena moteriškė, – neįtikėtiną istoriją papasakojo jis. – Draugų rate šventėme kažkokią sukaktį, ir viso vakaro metu nuo manęs akių neatitraukė viena vyresnio amžiaus moteris. Vakarui einant į pabaigą ji man pasakė: „Jei kada nors bus statomas koks nors filmas apie Henriką Daktarą, tu privalai jame dalyvauti.“ Pasirodo, ji gyvena Kaune ir yra Daktaro kaimynė. Sakė, kad ne tik mano veidas, bet ir manieros, kalbėjimo būdas – viskas panašu.“

Klausiamas, kaip gavo šį vaidmenį, Leonardas juokiasi, sako, kad apie tai galėtų atskirą knygą parašyti. „Mes kartu su prodiuseriu Rolandu Skaisgiriu žaidėme krepšinį. Po rungtynių kalbėjomės, jis man niuktelėjo į šoną ir pasakė, kad filmuoja tokias laidas, pasiūlė nusifilmuoti. O kad jau visa tai buvo išpranašauta...“ – šypsodamasis sakė vyras.

Jo gyvenimas kaip diena nuo nakties skiriasi nuo Henytės gyvenimo, skirtingi ir jų hobiai. „Aš pats tikrai nesižaviu nei karvelių auginimu, nei kitais H. Daktaro pomėgiais. Tačiau mano geras bičiulis, gyvenantis Raseiniuose, augino karvelius ir juos pardavinėdavo Kauno turguje. Pasakojo, kad kartą jo prekyvietę aplankė Daktaras. Paklausė, iš kur karveliai. Šis atsakė, kad iš Raseinių. „Tada nepirksiu, nes per arti, dar namo parskris“, – pasakė H. Daktaras“, – draugo patyrimą papasakojo Leonardas.

Šį vakarą „Mafijos kronikose“ bus prisiminti ir H. Daktaro karveliai, ir jo bandymai pasislėpti atokioje sodyboje Panevėžio rajone ar Bulgarijoje. Henytės prototipui Leonardui teks suvaidinti Daktarų vadeivos paskutinius mėginimus šlietis prie kitų nusikalstamų gaujų ir patirtą fiasko. Istoriniam Daktarų gaujos žlugimui skirta laida – šįvakar, vasario 17-ąją, 20.00 val. per TV3.