Anonimas pranešė, kad pastate yra padėtas sprogmuo.

Apie sprogmenį pranešta apie 18.30 val. Neatmetama, kad kažkas kvailai pajuokavo, tačiau pareigūnai atvyko patikrinti patalpas. Į pagalbą policijai iškviesti ir ugniagesiai. Mokyklą patikrinti iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aro“ pareigūnai.

Vienas iš sugadintos šventės dalyvių DELFI pasakojo, kad oficiali dalis buvo tik įpusėjusi, kai visiems buvo liepta evakuotis.

„Mes šventėm labai linksmai šimtadienį, jis kaip ir buvo įpusėjęs. Tada policija, kaip supratau, gavo pranešimą ir tiesiog sustabdė visą šimtadienio oficialią dalį. Visi turėjome evakuotis ir išėjome į lauką, - pasakojo abiturientas Dovydas Reinikevičius. - Aš galvoju, kad čia juoko forma buvo visas tas iškvietimas ir kažkas norėjo taip ganėtinai liūdnai pajuokauti. Tai visą mūsų abiturientų nuotaiką sugadino ir dabar laukiam, kol atvažiuos limuzinai, nes turim daug laiko“.

Abiturientas sakė, kad nuotaiką atgauti visi tikisi vėliau numatytoje šventės dalyje ir atviravo, kad tokie pokštai itin nemalonūs.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad maksimali bausmė už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę - laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kaip ir buvo galima tikėtis, pranešimas buvo melagingas - apieškoję patalpas "Aro" vyrai sprogmenų nerado.