Valstybės kaltintoja, Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Edita Mikalainienė prašė teisiamajam skirti 10 metų laisvės atėmimo bausmę ir nukentėjusiosios naudai iš kaltininko priteisti 30 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Teismas prokuratūros civilinį ieškinį tenkino visiškai.

38 metų V. B. buvo kaltinamas tuo, kad 2010-2012 m. laikotarpiu įvairiose vietose keliasdešimt kartų žagino savo mažametę podukrą, grasino jai fiziniu susidorojimu, jei mergaitė apie tai kam nors prasitartų, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Po nuosprendžio paskelbimo žurnalistams surengtoje trumpojoje spaudos konferencijoje prokurorė sakė, kad nusikaltimas išaiškėjo, kai nepilnametė nuo savo skriaudėjo ėmė lauktis kūdikio.

Teismas, bylą nagrinėjęs uždaruose posėdžiuose, teisiamąjį kaltu pripažino ne dėl visų jam inkriminuotų nusikalstamos veikos epizodų, todėl prokurorė, išsamiai susipažinusi su nuosprendžio motyvais, nuspręs, ar jį skųsti apeliacine tvarka.

Nuteistasis nuosprendžio įsiteisėjimo laukia suimtas.