„Už tai, kas įvyko mano sūnui, reikėtų sakyti „ačiū“ biurokratams. Antanas trejus metus bandė Širvintų rajone atidaryti žvyro karjerą, tvarkė popierius, bet iš vietos valdžios jokios pagalbos nesulaukė. Sūnus dėl to krimtosi“, – „Lietuvos rytui“ sakė 75 metų Alvydas Antanas.

Ketvirtadienį jis pusdienį išbuvo pas savo 43 metų sūnų Antaną, kuris su tėvu ir sūnumi užsibarikadavo viename Ukmergės S.Dariaus ir S.Girėno gatvės daugiabutyje. Pasak tėvo, nesėkmių į kampą įstumtas sūnus dar labiau supanikavo, kai prie jo namų pradėjo rinktis žmonės, tarnybų atstovai.

Senelis sakė, kad anūkui grėsmė reali nebuvo kilus.

DELFI primena, kad kelta versija, jog vyriškiui sutriko psichika.

Buvo evakuoti daugiabučio gyventojai, uždaryta gatvė.

Įvykio vietoje budėjo ir ugniagesiai bei greitoji pagalba. Butas, kuriame vyko drama, yra pirmame aukšte.

Į pagalbą Ukmergės policijai iš Vilniaus atvyko antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir Mobiliosios kuopos pareigūnai. „Aro“ psichologai-derybininkai bandė išspręsti konfliktą taikiai.

Apie 18 val. įkaito drama pagaliau baigėsi.

Pasak pareigūnų, išspręsti įkaitų dramą padėjo atvažiavęs Antano draugas. Jis įkalbėjo bičiulį pasiduoti policijai. Vyriškis išvežtas į ligoninę, kad jam pagalbą suteiktų psichiatrai.

Antaną pažįstantys žmonės jį apibūdino kaip „gerą vyrą“. Tačiau pastaruoju metu jis „užgėręs“, o paskutines tris dienas Antanas ėmė kalbėti apie kažkokius priešus, kurie jį puola, nuodija, rezga visokias pinkles.

Trečiadienį atvažiavus policijai jis net padėkojo pareigūnams, kad šie išvaikė jo priešus, o paskui liepė jiems išvažiuoti, nes dabar jau viskas gerai, jis eisiąs valgyti. Pareigūnai neišvažiavo, o priešai vėl ėmė pulti. Po namus su pistoletu rankoje vaikščiojęs vyras įspėjo policininkus nesibrauti į butą, nes „visiems bus blogai“.

Todėl buvo nuspręsta į butą nesiveržti, o įkalbinėti.