Teismui pateiktais duomenimis, A. Tumėnas susirgo vasario 3 dieną - vos porą dienų iki numatyto teismo posėdžio, kada per avariją nukentėję pareigūnai ir kiti asmenys, tikėjosi išgirsti, kokios gi bausmės prašys valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras.

Tiek prokuroras, tiek kaltinamojo ir nukentėjusiųjų advokatai sutiko, kad teks laukti kol A. Tumėnas pasveiks. Teismo posėdis suplanuotas kovo mėnesį.

"Per porą metų prarandi emocijas, kaip čia reaguosi", - bausmės siūlymo laukęs byloje nukentėjusiuoju pripažintas vyras, kuris ilgą laiką praleido gydymo įstaigose.

Apie porą metų laukimu gyvenę trys policijos pareigūnai ir trys civiliai bandė tvardyti emocijas, esą po tiek laiko jau priprantama prie įvairių bylos atidėjimo priežasčių, tenka išmokti į viską žiūrėti ramiai.

Visgi tik peržengus teismo posėdžių salės slenkstį viltis, išgirsti ar bus siūloma kaip nors apriboti A. Tumėno laisvę, kelios akimirkos vertė jaudintis bylos dalyvius. Išėjus iš salės vienas iš nukentėjusiųjų dar pajuokavo: "gal jam abonementą į sporto salę nupirkti, kad nesirgtų?".

Prokuroras iki kito teismo posėdžio nenorėjo atskleisti, ką buvo pasiruošęs ištarti - ar siūlys su laisvės atėmimu susijusią bausmę, ar ne.

DELFI primena, kad bylos duomenimis, 2012 metų balandžio 28-ąją, apie 18.05 val. Vilniuje, Geležinio Vilko g., važiuodamas link sostinės centro būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, A. Tumėnas neatsižvelgė į kelyje iškilusias kliūtis ir esant grėsmei, nesulėtino savo vairuojamo automobilio „Mercedes Benz“, kuris rėžėsi į šalikelėje stovėjusį policijos automobilį, o šis nuo smūgio trenkėsi į kitą policijos pareigūnų sustabdytą mašiną.

Anksčiau teisme avarijoje nukentėję žmonės pasakojo, kad A. Tumėno vairuojamas automobilis skriejo maždaug 150 km/val. greičiu. Po smūgio į pakelėje stovėjusį automobilį, šis nuo smūgio nulėkė traiškydamas žmones.

Baudžiamojoje byloje A. Tumėnui pareikštas beveik 100 tūkst. litų ieškinys – žalą prašo priteisti ne tik per avariją nukentėję žmonės, bet ir Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK).

A. Tumėno biografijoje jau yra viena žūtimi įrašyta avarija, tačiau žuvus jo draugui, vyras nebuvo nuteistas.