Jo pasakojimai primins neįtikėtino siužeto filmą.

„Aš nuolat jaučiau sąžinės graužimą. Mane tai slėgė, buvo didelių dvasinių problemų. Kai suėmė – pagaliau viskas baigėsi“, – į filmavimo kameras prisipažins V. Januškevičius.

TV3 informuoja, kad „Mafijos kronikose“ išryškės samdomo žudiko paveikslas ir jo nusikaltimų ištakos. TV3 eteryje jis kalbės be užuolankų.

„Jo išskirtinė savybė – gebėjimas pasakoti labai logiškai ir iki smulkmenų“, – apie V. Januškevičių kalbės buvęs kriminalinės policijos vadas.

„Aš gimęs ne nusikaltėliu. Manęs tai nedomino, – aiškins už grotų dienas leidžiantis V. Januškevičius. – Kol buvo galimybė sąžiningai užsidirbti, aš ir dirbau. O kai prasidėjo blokada, o aš vairuotojas – nėra benzino, nėra darbo... Na ir viskas, tuo metu man buvo tokia galimybė – ar pačiam nusišauti, ar...“

Vienas po kito žuvo pardavėjai, inkasatoriai, valiutos keitėjai, turgaus direktorė. Žudikas nepalikdavo pėdsakų, dirbo preciziškai, spęsdamas spąstus ne tik aukoms, bet ir policijai. Tačiau nusikaltimai išliko jo atminty. Klausiamas, ar savo aukas sapnuodavo, V. Januškevičius neslėps: „Buvo periodai, bet dabar jau tiek metų praėjo, kad atvirai pasakysiu: kartais pamiršti, už ką čia sėdi, – atrodo, gimei kalėjime, ir augai kalėjime, ir sapnuoji kalėjimą.“

Vilniaus bomberis į Lietuvos kriminalinio pasaulio istoriją įėjo ypač žiauriai sprogdindamas žmones. Ir pats prisipažino, kad tai jam nepatiko. „Sprogdinimai neįdomūs. O žmonių grobimas už išpirką – kaip šachmatai“, – ištars V. Januškevičius.

Nors nusikaltėlis buvo įtikėjęs, kad gyvas policijai nepasiduos, lemtingą dieną pas jį atvykę pareigūnai Valerijų išsivedė be kraujo praliejimo, net be antrankių. Kas lėmė tokią žudiko baigtį? Kokia klaida atvedė policiją prie jo slenksčio, kas nusikaltėlį privertė pripažinti savo nusikaltimus ir koks garsus aktorius atkuriamojoje dokumentikoje įkūnijo V. Januškevičių – išgirskite ir pamatykite jau šį, pirmadienio, vakarą „Mafijos kronikose su Dailiumi Dargiu“ – 20.00 val. per žiūrimiausią televiziją TV3.