Tiesa, trečiadienį byla iš esmės nepradėta nagrinėti, nes neatvyko 25 metų R. Butkutės advokatė Aušra Ručienė. Kitas teismo posėdis vyks vasario viduryje.

Sukrečiantis įvykis užfiksuotas 2012 metų rugsėjo pabaigoje. Tuomet pakaunėje, kelyje Kaunas – Alytus degalinės „Emsi“ tualeto šiukšliadėžėje rastas negyvas naujagimis.

Išanalizavę vaizdo kamerų užfiksuotą medžiagą, policijos pareigūnai nustatė, kam priklauso automobilis „Renault Laguna“, kuriuo į degalinę atvyko vyriškis ir dvi moterys – R. Butkutė, jos motina, o automobilį vairavo tolimas moterų giminaitis.

Vairuotojas buvo rastas pirmasis, netrukus nustatytos ir moterų tapatybės. R. Butkutė po sulaikymo buvo pristatyta į Kauno klinikas, kur medikai nustatė, kad ji neseniai gimdžiusi. Be to, moteriai prasidėjo įvairios komplikacijos, todėl kurį laiką ji praleido klinikose. Vėliau ją leista suimti maksimaliam, 3 mėnesių terminui. Šiuo metu moteris teismo laukia suimta.

Pirminiais duomenimis, R. Butkutė, kuri gyveno į Anglijoje ir į Lietuvą grįždavo tik retkarčiais, prisipažino pagimdžiusi kūdikį degalinės tualete. Naujagimio kūnas rastas po šešių valandų. Kol kas neaišku, ar kūdikis gimė gyvas ar užduso įgrūstas į šiukšliadėžę – tai paaiškės po histologinių tyrimų.

Nors prieš teismą stojo viena R. Butkutė, neaiškus jos motinos vaidmuo. Teigiama, kad R. Butkutė degalinės tualete praleido apie pusvalandį, o tuo metu jos motina į tualetą nešė įvairius higienos reikmenis. Tai reikštų, kad motina žinojo apie nusikaltimą.