Policijos departamento Eismo priežiūros skyrius Eltą informavo, kad, pagerėjus eismo sąlygoms, vairuotojai didindami greitį dažnai nesugeba įvertinti susidariusios situacijos, - susidūrus transporto priemonėms, sužeidžiami ir vairuotojai, ir keleiviai. Kol kas nemažėja ir eismo įvykių dėl neblaivių vairuotojų kaltės.

Eismo priežiūros tarnybos savaitės įvykių suvestinėje užfiksuota, kad Kalvarijos savivaldybės Kamšų kaime, kelyje Alytus-Simnas-Kalvarija, dienos metu į kelio važiuojamąją dalį įbėgusį 12 metų berniuką, Nemunaičių pagrindinės mokyklos mokinį, partrenkė automobilis "Ford Scorpio", vairuojamas neblaivaus 31 metų Kalvarijos miestelio gyventojo. Vaikas žuvo.

Popietę Ignalinos rajone, kelyje Salakas-Švedriškė-Dūkštas, neblaivaus, neturinčio teisės vairuoti 25 metų šio rajono gyventojo vairuojamas automobilis "Volkswagen Passat" įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su 38 metų vyro vairuojamu "BMW 525". Įvykio metu nukentėjo pirmojo automobilio vairuotojas ir 29 metų keleivis.

Naktį Vilniuje, Pamėnkalnio gatvėje, saugaus greičio nepasirinko automobilio "Mercedes-Benz 250" vairuotojas - 30 metų vilnietis. Automobiliui atsitrenkus į medį, vairuotojas žuvo.

Dienos metu Kaune, Vytauto prospekte, uždarajai akcinei bendrovei "Kauno autobusai" priklausantis autobusas "Ikarus", vairuojamas 57 metų kauniečio, pradėdamas važiuoti iš stotelės, durimis prispaudė iš autobuso lipusios 66 metų moters koją. Autobusas, pavilkęs pargriuvusią moterį, iš įvykio vietos nuvažiavo. Tos pačios dienos pavakare ji dėl daugybinių sužeidimų mirė Kauno medicinos universiteto klinikų centrinėje reanimacijoje.

Vakare Tauragės rajone, kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, saugaus greičio ir reikiamo atstumo nepasirinko automobilio "Audi 100" vairuotojas - neblaivus 29 metų Klaipėdos rajono gyventojas. Jo automobilis atsitrenkė į priekyje važiavusio automobilio "Peugeot 5" priekabą. Įvykio metu nukentėjo keturi žmonės: pastarojo automobilio 22 metų keleivis ir automobilyje "Audi" važiavusios 17 bei dvi 18 metų merginos. Apgadinti priekaboje vežti automobilis "Mercedes-Benz" ir motociklas "Kawasaki".

Naktį Klaipėdoje, P.Lideikio gatvėje, ant geležinkelio tilto, dėl saugaus greičio nesilaikymo vairuojamo automobilio "Honda Accord" nesuvaldė neblaivus 19-metis šio miesto gyventojas. Automobiliui atsitrenkus į tilto metalinę atramą, nukentėjo vairuotojas bei du su juo važiavę keleiviai: 17 metų mergina ir 19-metis vaikinas (taip pat neblaivus) - abu pastarieji paguldyti į ligoninę.