Apie nelaimę dingusios mergaitės tėvams pranešė atbėgusi metais vyresnė jų dukros draugė. Ji pasakė, kad mergaite žaidė Babrungo upės pakrantėje ir staiga pradingo. Įtariama, kad mergaitė galėjo atsistoti ant upės pakraštyje susidariusio plono ledo, įlūžti ir panirti po ledu.

Per šią paieškos operaciją jau išžvalgyta daugiau kaip 1 km upės vagos, iššukuotos upės pakrantės, tačiau mergaitės nepavyko rasti. Darbus apsunkino ir pastarosiomis dienomis upę sukaustęs šaltis: gelbėtojams reikia kirsti eketes, narų žvalgybai trukdo ledas. Tačiau ugniagesiai tęsia gelbėjimo darbus, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Tai ne vieninteliai gelbėjimo darbai, kuriuos šiemet atliko gelbėtojai vandenyje ir ant ledo. Ugniagesiai jau išgelbėjo vieną skęstančią moterį, kuri pasiklydo klampioje pelkėje, ir ištraukė 4 nuskendusius žmones, iš kurių keletą teko traukti, kai vandens telkinius jau buvo aptraukęs ledas. Gelbėtojams taip pat teko Kauno rajono Arlaviškių kaimo tvenkinyje gelbėti ant ledo patekusią sužeistą stirną ir perduoti sugautą gyvūną globos darbuotojams. Iš viso šiemet ugniagesiai jau atliko 27 gelbėjimo darbus vandenyje ir ant ledo.

Gelbėtojų manymu, tokių darbų šiemet dar teks atlikti. Ypač, kai prie užšalusių ežerų ir upių patrauks poledinės žūklės mėgėjai. Hidrometeorologai jiems pataria neskubėti, nes ne ant visų vandens telkinių susiformavęs saugus ledo sluoksnis. Ypač tai pasakytina apie didžiuosius Lietuvos ežerus ir upes.

Kol dar neįvyko skaudžių nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja gyventojus, ypač poledinės žūklės mėgėjus, nerizikuoti gyvybe ir nelipti ant netvirto ir pavojingo ledo, o pirmiausia jį įvertinti, ar jis tvirtas.

Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 centimetrai. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažiau kaip 12 cm. Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Ant ledo ypač mėgsta žaisti vaikai, todėl nepalikite jų be priežiūros bei iš anksto įspėkite apie galimus pavojus.