Policija A. Maceiną iš įvykio vietos išsivežė girtutėlį – vyrui nustatytas 2.6 prom. girtumas. Prokuratūra neketina A. Maceinai greitai suteikti laisvės. Pirmadienį prokuroras Liutauras Rudzevičius Vilniaus miesto apylinkės teismui pateikė prašymą suimti A. Maceiną vienam mėnesiui.

Į teismą režisierius atvestas užklijuota galva. Kur jis susižalojo, įtariamojo advokatas Algirdas Gurauskas negalėjo pasakyti. Jis teigė, kad A. Maceiną lyg ir pastūmė į spintelę, tačiau muštynių nebuvę. Anot advokato, režisierius po dūrio į koją pats iškvietė greitąją, tačiau medikai atvyko tik po kokių 20 minučių. 

Garsus aktorius Rimgaudas Karvelis sūnų ir įtariamąjį vadino draugais, kurie neretai kartu leido laiką. Kodėl kilo kraupiai pasibaigęs konfliktas narpliojantis prokuroras neskuba įvardyti priežasties. Nužudytojo tėvas teigė, kad tai alkoholis galėjo sumaišyti protą.

Pirminiais tyrimo duomenimis, kilus konfliktui, peilį griebęs režisierius juo N. Karveliui dūrė į koją. Nukraujavęs menininkas mirė įvykio vietoje. Manoma, kad 1961 m. gimusiam dailininkui A. Maceina pataikė į arteriją.

A. Maceinai atstovaujantis advokatas DELFI sakė, kad su sugyventine jie pakvietė dailininką pasivaišinti plovu ir pasitarti, ar jis gali nutapyti jiems paveikslą. Pats A. Maceina, anot jo advokato, norėjęs tik suteikti skausmą, nes, greičiausiai jam kilo pavydas dėl N. Karvelio parodyto dėmesio jo sugyventinei.

Papildyta 16.28 val.: Teismas prieš darbo pabaigą paskelbė, kad prokuroro prašymas tenkinamas ir A. Maceina suimamas vienam mėnesiui.

N. Karvelio nužudymo byloje tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 129 str., kuriame numatoma, kad tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo septynerių iki penkiolikos metų.