Be to, jos patirti sužalojimai turės įtakos likusiam gyvenimui – moteriai teks lankytis pas gydytojus.

Ilgą laiką niekam nepasakojusi apie iškypėlišką sutuoktinio aistrą nukentėjusioji moteris ryžosi prabilti tik tuomet, kai atsidūrė ligoninėje – jai sunkiai buvo sužaloti lytiniai organai ir išeinamoji anga.

„Tai padarė buvęs mano vyras“, – prisipažino neįgali moteris.

Medikams ji teigė, kad 55 metų buvęs sutuoktinis atėmė pinigus, paskui sumušė, o galop daug kartų pagalį kišo į intymiausias kūno vietas. Smarkiai nukraujavusiai moteriai medikus iškvietė jos dukra.

Net visko mačiusiems medikams buvo sunku suvokti, kad taip žiauriai su buvusia sutuoktine galėjo pasielgti buvęs sutuoktinis – jai buvo konstatuoti tiesiosios žarnos kiauryminiai sužalojimai, dviejų stuburo juosmeninės dalies slankstelių skersinių ataugų lūžiai bei daugybinės kraujosrūvos ant viso kūno.

Ilgą laiką apie buvusio sutuoktinio iškrypėlišką aistrą niekam nepasakojusi moteris medikams ir ikiteisminį tyrimą pradėjusiems pareigūnams prisipažino, kad buvęs mylimasis ją sužaloja jau ne pirmą kartą: prieš aštuonerius metus ji taip pat kreipėsi dėl panašios pagalbos į medikus.

Moteris sakė, kad tąkart vyras jai į lytinius organus kišo obuolius, agurkus... Dėl to ji iš pradžių buvo gydoma rajono ligoninėje, o vėliau buvo išsiųsta į Onkologijos kliniką. Tiesa, apie tai, kaip patyrė sužalojimus, moteris neišdrįso papasakoti medikams.

Baudžiamosios bylos duomenimis nustatyta, kad moteris buvo sužalota, kai atėjo pasišnekėti pas buvusį sutuoktinį. Čia vyras iš karto pareikalavo duoti pinigų alkoholiui – kai moteris jų nedavė, šis jai taip spyrė iš kojos, jog ši prarado sąmonę. Atsigavusi moteris pasigedo 40 Lt, kuriuos slėpė liemenėlėje.

Tačiau tuo buvusio sutuoktinio egzekucija nesibaigė – nustatyta, kad jis moteriai sudavė ne mažiau kaip dešimt kartų rankomis ir kojomis, o paskui ir dar išsityčiojo.

„Dėl pagalio pripažįstu, kad galėjo taip būti, bet aš nieko nenoriu apie tai kalbėti“, – teisme nagrinėjant bylą sakė vyras.

Kodėl buvusiai sutuoktinei į lytinius organus kišo svetimkūnius, vyras nebuvo linkęs atvirauti: „Tikrai pagalį naudojau ne dėl seksualinio pasitenkinimo“.

Buvusių sutuoktinių dukra pareigūnams teigė, kad tą vakarą motina į namus grįžo visa kruvina, kentėdama didžiulius skausmus. „Ji buvo visa mėlyna, buvo daug kraujo“, – prisipažino liudytoja. Medikus motinai ji iškvietė tik po dviejų parų – moteris manė, jog kaip nors iškęs skausmus...

Buvusio sutuoktinio baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nusprendė, kad žiauriai iš moters išsityčiojęs vyras už grotų privalės praleisti 4 metus 6 mėnesius – bausmės tikslai bus pasiekti tik paskyrus realią laisvės atėmimo bausmę.

Moterį sunkiai sužalojęs vyras taip pat jai turės sumokėti 50 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą. Be to, iš nuteistojo Valstybinei ligonių kasai priteisti daugiau kaip 93 tūkst. Lt – tiek atsiėjo sudėtingas moters gydymas.

Tiesa, nukentėjusioji iš buvusio sutuoktinio prašė priteisti 100 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą, tačiau teismas pažymėjo, kad ir kokie skaudūs būtų įvykio padariniai, svarbu užtikrinti, jog žalą padaręs asmuo realiai galėtų sumokėti nukentėjusiajam priteistą neturtinės žalos dydį ir būtų suinteresuotas tai padaryti kiek įmanoma greičiau, o nukentėjęs asmuo realiai gautų jam priteistą sumą.

„Sunkų sveikatos sutrikdymą nukentėjusiajai padarė jos buvęs sutuoktinis, sužalojimo būdas pasižymi ypatingu žiaurumu, agresyvumu, nukentėjusioji kentėjo didžiulius skausmus, dėl nusikalstamos veikos kilę sunkūs padariniai turi ir turės neigiamos įtakos tolesniam nukentėjusiosios gyvenimui“, – pabrėžė teisėjai.

Žalą nuteistas sutuoktinės žadėjo atlyginti, kai tik išeis į laisvę – esą stengsis pinigus užsidirbti ir grąžinti.