Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) informuoja, kad šeštadienį Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, sustabdė automobilvežį „Scania“ lietuviškais numeriais.

Jis ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos. Automobilvežį, kuriuo buvo gabenamos 8 mašinos, vairavo 38-erių Marijampolės gyventojas.

Pasieniečiai patikrino gabenamų automobilių dokumentus. Vairuotojas neturėjo dviejų „Toyota Prius“ dokumentų. Netrukus pasieniečiai išsiaiškino, kad šie, pirminiais duomenimis, 2013 m. pagaminti automobiliai sausio 13 ir 16 dienomis, įtariama, buvo pavogti Olandijoje. Abu „Toyota Prius“ buvo be numerių, o jų vairuotojų durų spynelės buvo išlaužtos.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobiliai „Toyota Prius“ buvo nukelti nuo automobilvežio ir saugomi Kalvarijos užkardoje. Po apklausos vairuotojas marijampolietis buvo paleistas. Jis automobilvežiu su likusiais 6 automobiliais, kurių dokumentai buvo tvarkingi, išvyko į Lietuvos gilumą.

Dar vieną vogtą automobilį šeštadienį sulaikė Medininkų punkte dirbę VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai. Tikrindami iš Baltarusijos atvykstančio automobilio „Jeep Grand Cherokee“ su rusiškais numeriais dokumentus VSAT pareigūnai nustatė, kad šio, įtariama, pavogto 1996 m. laidos visureigio paiešką dar 1997 m. paskelbė Ispanijos teisėsaugininkai. „Jeep Grand Cherokee“ vairavo 39-erių Rusijos pilietis.

Ir šiuo atveju dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rusijos pilietis po apklausos paleistas, o jo vairuotas automobilis saugomas Vilniaus rinktinėje.

Iš viso 2013 m. pasieniečiai sulaikė 99, įtarta, vogtus automobilius.