Prokuratūra informuoja, kad ikiteisminį tyrimą atlikę Radviliškio rajono policijos pareigūnai nustatė, kad 2013 m. gegužės 22 d. naktį kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje, iš Vadaktų Šv. Agotos bažnyčios varpinės pagrobė 1912 metais pagamintą bronzinį varpą su tvirtinimo detalėmis.

Vėliau varpas buvo sudaužytas į smulkias dalis ir parduotas metalo laužo supirktuvėje. Šiaulių vyskupijos Vadaktų Šv. Agotos parapija dėl to patyrė 30 500 litų turtinės žalos.

Šiaulių apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokuroro E. Armalo teigimu, atliekant tyrimą pavyko surinkti pakankamai duomenų, kad varpą tie patys įtariamieji buvo bandę pagrobti ir anksčiau, tačiau nusikalstamos veikos pabaigti jiems nepavyko, nes nebuvo apsirūpinę reikiamais įrankiais.

Kaltinimai dėl trijų nusikalstamų veikų – pasikėsinimo įvykdyti vagystę, didelės vertės svetimo turto pagrobimo ir vaiko įtraukimo į nusikalstamą veiką – pateikti dviem suaugusiems kaltinamiesiems V. V. ir D. G. Trečiasis kaltinamasis, kuris taip pat dalyvavo darant vagystę, yra nepilnametis, taip pat kaltinamas varpo vagyste.

Šiaulių vyskupijos Vadaktų Šv. Agotos parapijos atstovai teismui pateikė 40 tūkstančių litų ieškinį nusikaltimu padarytai žalai atlyginti.

Už didelės vertės svetimo turto pagrobimą baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.