Čia bus atkurta visą Europą sukrėtusi bankininko Rimanto Grainio žūtis Vilniaus centre. Archyviniuose kadruose savo skausmą emocingai lies aukos žmona – čečėnė Fatima Tatajeva, kuri per stebuklą liko gyva.

Trylika aukų miriop pasiuntęs V. Januškevičius laidos autoriui D. Dargiui duodamas išskirtinį interviu detaliai prisimins tą kraupų nusikaltimą, kurį padarė 1995-ųjų gegužės 26-osios rytą. Tuomet žinomas bankininkas R. Grainis su čečėne žmona Fatima pusryčiavo savo namuose sostinės centre, esančiuose priešais Vyriausybės pastatą.
Valerijus Januškevičius

Netrukus jiedu prabangiu automobiliu „Mercedes-Benz 230 E“ išriedėjo iš uždaro namo kiemo į Vilniaus gatvę. Pavažiavus maždaug šimtą metrų, nugriaudėjo galingas sprogimas, Fatimą bloškęs iš automobilio per galinį stiklą, o Rimanto Grainio kūno dalis išdraskęs po visą gatvę.

„Mafijos kronikose“ bus panaudoti archyviniai kadrai, kuriuose praeiviai su siaubu stebi tai, kas ką tik įvyko, kaip gęsta verslininko gyvybė ir kaip plyšta iš sielvarto egzotiškos gražuolės Fatimos širdis. Šią tragediją viduryje gatvės ji prisimins visą gyvenimą.

„Labai užjaučiu Grainio žmoną, bet na, darbas toks – nedėkingas“, – prieš „Mafijos kronikų“ kameras ištars V. Januškevičius. Bankininko susprogdinimas jam tebuvo eilinis užsakymas, nors ir labai skubus. Už tai nusikaltėlis gavo 8 tūkstančius JAV dolerių. Pėdsakų lyg ir pavyko išvengti, tačiau situacija baugino.

„Neramu buvo, kad Grainiaus žmona labai aršiai norėjo surasti, kas tai padarė. Pergyvenau dėl savo likimo“, – TV3 eteryje prisipažins samdomas žudikas.

Po vyro netekties Fatima kurį laiką ir toliau gyveno Vilniuje, palaikė artimus ryšius su vienu garsiausių lazerinės chirurgijos specialistų. Tačiau vėliau pasigirdo kalbų, kad poros santykiai pašlijo. Fatima persikėlė į Maskvą, įsigijo naują pasą ir išvyko į Ameriką. Ten neatradusi savęs vėl grįžo į Rusiją. Netrukus ji dar sykį pabandė rasti laimę Lietuvoje – nusipirko kotedžą ir ketino imtis nuosavo verslo, tačiau praėjus kuriam laikui vėl išvyko į Maskvą. Paskui moteris ištekėjo dar kartą ir įsitvirtino Turkijoje. Su šia santuoka Fatima nutraukė ir visus santykius su artimaisiais čečėnais – jie patys nusprendė jos atsižadėti.

Kvapą gniaužianti žudiko išpažintis, unikalūs kadrai ir lietuvio bei rytietės tragedija TV3 eteryje – jau pirmadienį 20.00 val.