Trečiadienį Kaune buvo sulaikyta įtariamoji 24 metų Larisa Ivanova. Tą pačią dieną ji atvežta į Klaipėdos areštinę. Ketvirtadienį 16 val. ji atvežta į Klaipėdos miesto apylinkės teismą - prokuratūra prašo ją suimti. Ilgai nesvarstęs teismas tenkino prokuroro prašymą. Moteris suimta maksimaliam galimam laikui - 3 mėnesiams.

L. Ivanova kilusi iš Zarasų rajono Antalieptės miestelio. Išsilavinimas - 11 klasių. Tris kartus teista už vagystes.

Tai ne pirmas jos gimdymas. Pirmas kūdikis mirė neišnešiotas. Po pirmadienio gimdymo ji geria nuskausminamuosius ir kitus vaistus, kad išvengtų komplikacijų. Pasak prokuroro Arūno Saunoriaus, po gimdymo moteriai visgi prasidėjo komplikacijos, tad pareigūnai ją sulaikė pačiu laiku ir moteriai bus suteikta reikalinga medikų pagalba.

Advokatas Edvardas Staponkus teigė, kad moteris planavo gimdyti kur nors viešoje vietoje, gal net prekybos centre, kad kūdikis nežūtų, o būtų priglaustas. Tačiau to padaryt jai nepavykę.

Paaiškėjo, kad ji maždaug mėnesį gyveno Naikupės g. 9a name su, kaip pati vadina, sugulovu. Gimdymo metu jo namuose nebuvo - vyriškis išvykęs į užsienį.

Pagimdžiusi mergaitę, L. Ivanova toli nėjo: palaikus, suvyniojusi į plastikinį šiukšlių maišą, išmetė į šiukšlių konteinerį prie gretimo - Naikupės g. 9 - namo.

Po nusikaltimo ji išvyko į Kauną, kur po dviejų dienų Vilijampolėje, būste panašiame į landynę, buvo sulaikyta pas dar kitą vyrą.

Neoficiliai kalbama, kad mergaitė gimė gyva ir motinos buvo uždusinta.