Jauniausias iš buvusio Švedijos garbės konsulo L. S. Annermalmo nužudymu įtariamų asmenų, 22 metų turkų kilmės Yilmazas Kaya, už grotų praleis dar du mėnesius. Būtent tokiam terminui teismas pratęsė ketvirtadienį turėjusį pasibaigti jo suėmimo terminą. Užsieniečiui pareikšti kaltinimai dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Uždaro teismo posėdžio metu turkas savo kaltę iš dalies pripažino. Anksčiau tai jau padarė ir kitas žmogžudyste įtariamas jo tautietis - Švedijos pilietybę turintis Ibrahimas Esenas, sakė bylos tyrimą perėmusios Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Edvardas Staponkus. Pasak jo, tebetiriamos visos įmanomos nužudymo versijos.

ELTA primena, jog buvęs Švedijos garbės konsulas, verslininkas L. S. Annermalmas praėjusios savaitės pradžioje buvo nužudytas viename iš senamiesčio restoranų, vėliau nuvežtas į laukymę Klaipėdos rajone, Purmalių kaime, ir sudegintas. Dėl šio nusikaltimo buvo sulaikyti keturi asmenys - trys užsieniečiai ir klaipėdietis, vieno iš nusikaltimu įtariamų turkų uošvis. Būtent jo namuose pareigūnai rado nužudytojo daiktų. 58 metų klaipėdietis trečiadienį teismo sprendimu paleistas iš areštinės.