Alytaus aps. VPK informuoja, kad patrulio kaltę įžvelgė ir Kauno apygardos teismas (2013 m. kovo 1 d. nuosprendis), ir Lietuvos apeliacinis teismas (2014 m. sausio 6 d. nutartimis).

Simne dirbęs S. Zamblauskas, gimęs 1973 m., policijoje išdirbo beveik dvidešimt metų – jo vidaus tarnybos stažas 19 metų 10 mėnesių 26 dienos.

Policija primena, kad 2012 m. liepos 12 d. S. Zamblauskas ir jo kolega – Simno policijos nuovados tyrėjas Arūnas Karčiauskas, gimęs 1963 m., įkliuvo už pagalbą kontrabandininkui.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovavo Kauno apygardos prokuratūra, nustatyta, kad policijoje tyrėju dirbęs A. Karčiauskas iš Alytaus rajone, Liuklingėnų kaime, gyvenančio ir naminę degtinę gaminančio Alvydo Andriuškevičiaus, periodiškai reikalaudavo mokėti jam kyšį už tai, kad jis nebūtų baudžiamas už naminės degtinės gaminimą.

Mainais pažadėjo perspėti apie galimus kitų policijos pareigūnų patikrinimus. Prie šios nusikalstamos veikos padarymo prisidėjo A. Karčiausko tuometinis kolega ─ Simno policijos nuovados patrulis S. Zamblauskas.

Abiem policijos pareigūnams, kurie priešingai veikė valstybės interesams nei numato Lietuvos Respublikos policijos veiklos įstatymo 21 straipsnis, buvo pateikti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 str. 2 d. (valstybės tarnautojas ar jam prilygstantis asmuo, savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį arba reikalavęs ar provokavęs duoti kyšį, arba priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus).

2013 m. kovo 1 d. Kauno apygardos teismas išnagrinėjęs baudžiamosios bylos medžiagą pareigūnai pripažino kaltais padarius nusikalstamą veiką, abu nubausti 8 MGL – 10 400 Lt. bauda.

Minėtas Simno policijos nuovados tyrėjas A. Karčiauskas, Alytaus aps. VPK viršininko įsakymu, 2013 m. balandžio 12 d. už pareigūno vardo pažeminimą, buvo atleistas iš vidaus tarnybos.

Alytaus aps. VPK Imuniteto poskyrio pareigūnai ragina tiek policijos darbuotojus, tiek gyventojus nesitaikstyti su pareigūnų daromais pažeidimais ir pranešti apie neteisėtus pareigūnų veiksmus.
Alytaus aps. VPK Imuniteto poskyris – tel. (8 315) 55 652
Anoniminis pasitikėjimo telefonas – tel. (8 315) 55 664
Bendrasis pagalbos telefonas – tel. 112