Baudžiamojon atsakomybėn taip pat patraukti du jo bičiuliai O. M. ir M. Š., kurstę D. M. piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir siekę savanaudiškais tikslais gauti slaptos informacijos.

Tyrimu nustatyta, kad D. M., veikdamas asmeniniais interesais, tyčia nurodydamas melagingą paieškos pagrindą prisijungė prie Vidaus reikalų informacinės sistemos ieškomų asmenų žinybinio registro ir neteisėtai rinko informaciją apie kelių asmenų privatų gyvenimą, praneša Kauno apygardos prokuratūra.

"Budėtoju policijoje dirbęs D. M. gavo išsamius ir tik tarnybiniam naudojimui skirtus privataus pobūdžio duomenis apie asmenis", - kalbėjo ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras A. Meilutis.

D. M. yra pateikti kaltinimai ne tik dėl minėtų nusikalstamų veikų, bet ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

"D. M. dirbo ne tik policijoje, bet ir salės prižiūrėtoju Kauno naktiniame klube "Mojo lounge", prie kurio kartu su kitais minėto naktinio klubo salės prižiūrėtojais sukonfliktavo su keliais klubo lankytojais", - apie dar vieną epizodą baudžiamoje byloje kalbėjo prokuroras.

Anot valstybinį kaltinimą teisme palaikysiančio prokuroro, nė vienas kaltinamasis neprisipažino padaręs minėtas nusikalstamas veikas.

Šiuo metu D. M. yra nušalintas nuo užimamų pareigų policijoje.

O. M., kurstęs piktnaudžiauti ir neteisėtai rinkti informaciją apie asmenų privatų gyvenimą, anksčiau už nepažangumą pašalintas iš Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto.

Kaltinamiesiems skirta kardomoji priemonė – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Už minėtus nusikaltimus įstatymas numato maksimalią laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.