Prokurorė kaunietį siūlė už grotų pasiųsti 10 metų. Teismas konstatavo, kad 42 metų E. Mikučiauskas šaudė į užpuolikus ir tai buvo būtinoji gintis.

Tačiau teismas E. Mikučiauską pripažino kaltu dėl dokumentų klastojimo – kaunietis buvo pateikęs suklastotą medikų pažymą. Už tai jam skirta 6,5 tūkst. Lt bauda. Kadangi E. Mikučiauskas po nusikaltimo buvo 10 parų suimtas, bauda sumažinta iki 3,9 tūkst. Lt.

Beje, šioje byloje visi trys nukentėjusieji teigė, kad ne E. Mikučiauskas į juos šaudė. Taip pat jie nepareiškė jokių pretenzijų, nepateikė ieškinių. Tai apsunkino bylos eigą.

Prokurorė pastebėjo, kad įvykio vietoje buvo rastos penkios šovinių tūtelės – visos jos paleistos iš legaliai E. Mikučiauskui savigynai turėto pistoleto „Glock“.

Važiavo aiškintis konflikto

Teisme parodymus davė valstybės saugomas liudininkas V. P., kuris taip pat dalyvavo susišaudymu pasibaigusiame konflikte.

22 metų vaikinas smulkiai išdėstė 2010 metų vasario 24-osios vakarą kilusio konflikto aplinkybes.

Pasak V. P., tą vakarą į Šarkuvos gatvę važiavo apie 20-30 su „agurkinių“ gauja siejamų kauniečių grupė. Tokiu būdu norėta išspręsti tarp „agurkinio“ Norberto Tučkaus ir su „kamuoliniais“ siejamo Artūro Mockaus konfliktą.

Dar prieš išpuolį buvo specialiai pradurta A. Mockaus draugės automobilio padanga, keisti rato atvyko A. Mockus, 42 metų E. Mikučiauskas ir dar vienas vyriškis.

Netrukus į kiemą įriedėjo mašinų virtinė, iš kurios po kiemą pasklido pora dešimčių vaikinų. Šie iškart pasuko prie A. Mockaus, kurį ėmė spardyti ir daužyti kumščiais. V. P. teigė, kad vienas aršiausių konflikte buvo 31 metų Tadas Petrošius, kuris A. Mockui grasino ir pistoletu.

Netrukus pasigirdo šūviai. Į kaltinamųjų suolą sėdo E. Mikučiauskas, kuris šiandien kaltinamas pasikėsinimu nužudyti tris žmones kitiems asmenims pavojingu būdu.

Kulkos pakirto tris sprunkančius „agurkinius“ - T. Petrošiui kulka pataikė į pilvą, 26 metų Mantas Nauronis sužeistas į galvą, Artūrui Arbūzui kulka pataikė į kaklą. Sunkiausiai buvo sužeistas M. Nauronis, kuris išgyveno tik per stebuklą, tačiau neteko vienos akies.

Teigiama, kad tą vakarą buvo paleisti mažiausiai 6 šūviai. V. P. teigė, kad atsišaudė ir T. Petrošius, tačiau nukentėjusiųjų versija kardinaliai skiriasi.

Atsidūrė atsitiktinai?

Teisme liudiję T. Petrošius ir M. Nauronis laikėsi tos pačios pozicijos – esą jie Šarkuvos gatvės daugiabučio kieme atsidūrė atsitiktinai ir juos kliudė „pasiklydusios“ kulkos, kurios buvę skirtos kitiems.

Esą atvykę į kiemą vyrai jau rado tarp nepažįstamų asmenų įsiplieskusį konfliktą ir netikėtai tapo aukomis.

Beje, tiek T. Petrošius, tiek M. Nauronis šiuo metu suimti. T. Petrošius suimtas garsiojoje „agurkinių“ byloje dėl nusikalstamo susivienijimo ir prekybos narkotikais. M. Nauronis be prekybos narkotikais įtariamas dar ir pasikėsinimu nužudyti.

Šaulio nepažino

Teigiama, kad į kaltinamųjų suolą sėdęs, vadybininku vienoje įmonėje dirbęs E. Mikučiauskas tiesiogiai su „kamuoliniais“ nesusijęs. Tačiau kaltinimai pareikšti būtent jam.

Tuo tarpu nukentėjusioji pusė - T. Petrošius ir M. Nauronis - regis nori užglaistyti įvykio detales. Abu teisme tvirtino, kad į juos šaudė tikrai ne E. Mikučiauskas.

Teismas konstatavo, kad šaudė E. Mikučiauskas, tačiau tai buvo būtinoji gintis.