Tame pačiame teisme vakar rytą buvo apklaustas ir dar vienas įtariamas žmogžudystės dalyvis.

Nė vienas iš brolių neprisipažįsta padaręs kraupų nusikaltimą. Tadeušas Petrulevičius pasakojo, kad iš namų pasiėmęs šautuvą laukuose šaudė varnas. Grįžęs kambaryje jis rado ir 14-metį kaimyną, tolimą giminaitį Marijaną. Šis neva paprašė duoti ginklą, nes norėjo pašaudyti. Pradėjęs žaisti šautuvu, paauglys neva iššovė sau į kaktą.

Bogdanas Petrulevičius vakar tvirtino nematęs, kas nuspaudė gaiduką, tačiau esą žino, kad Tadeušas nenorėjęs duoti ginklo, o nepilnametis bandęs jį atimti jėga. Jaunuoliams susistumdžius ir nuaidėjo šūvis.

Pirmieji Marijano pasigedo Velykoms į svečius išvažiavę jo tėvai. Pirmadienį apie dingusį paauglį jie pranešė policijai. Pareigūnai netruko išsiaiškinti, kas sekmadienį vyko Petrulevičių sodyboje. Čia esančiame tvarte, negilioje duobėje po šienu, buvo aptiktas nepilnamečio lavonas su šautine žaizda kaktoje. Paaugliui buvo sulaužyta kaukolė, ant kaklo buvo matyti pjautinės žaizdos, burna užkimšta skuduru.

Įtariamieji tikina aukos peiliu nebadę. Neva paslėpus kūną kažkas išgirdo gargaliavimą iš po šieno. Tada buvo nuspręsta auką atkasti šakėmis. Aštrūs jų galai neva galėjo kliudyti nužudytojo kaklą.

Per kratą Petrulevičių namuose pareigūnai paėmė negaliai laikomą medžioklinį šautuvą ir medines lazdas, kuriomis galėjo būti daužyta auka.