Kaip DELFI pasakojo vienas iš trijų tuo metu penktame bibliotekos aukšte besimokiusių studentų, pradžioje netoli liftų gulėjo du neblaivūs jaunuoliai. Netrukus atėjo dar 2-3 vaikinai ir mergina. Kompanija triukšmavo, keikėsi.

Vienas iš studentų neištvėręs triukšmo pabandė nepažįstamųjų kompaniją sudrausminti. Vienas iš girtų jaunuolių netgi atsiprašė, tačiau triukšmas nenutilo. O mandagusis girtuoklis kažkur dingo. Maždaug po valandos jis vėl atsirado bibliotekoje ir kompanijai džiaugsmingai pranešė: „Turiu litrą vodkės, einam gert į tualetą!“.

Jiems lėbaujant tualete atvyko apsaugininkai. Netrukus, apie 4 val., į pagalbą buvo pasitelkti ir policijos patruliai. Į komisariatą buvo atvežti du išgertuvių bibliotekoje dalyviai: 18-metis L. K. buvo rastas gulintis bibliotekos koridoriuje, jaunuoliui nustatytas 1,04 promilės girtumas, o 20-metį N. F. pareigūnai aptiko ant suoliuko šalia bibliotekos. Pastarasis vaikinas buvo gerokai girtesnis - 2,2 promilės. Pasak patrulių, N. F. savarankiškai judėti negalėjo, tačiau buvo agresyvus. Šis vyrukas iš komisariato buvo išvežtas į nakvynės namus „Sala“ (blaivyklą).

Abu sulaikytieji baliaus bibliotekoje dalyviai iki šiol nebuvo bausti, todėl už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose arba girto pasirodymą viešosiose vietose jiems skirta po pusę minimalios baudos - po 15 litų. N. F. dar turės susimokėti už blaivyklos paslaugas.

Policija ketina pasidomėti, kuo užsiima (jei mokosi, tai kur) šie jaunuoliai. Neoficialiais duomenimis, bibliotekoje lėbavusi kompanija mokosi vienoje Vilniaus profesinėje mokykloje.

Pasak DELFI pašnekovo, atidarius šią biblioteką, po 21 val. į ją buvo galima užeiti tik su studento pažymėjimu, bet vėliau tvarka buvo pakeista ir naktį čia gali užeiti bet kas.

Dėkojame DELFI skaitytojams Elijui ir Eligijui už informaciją.