Policijos pareigūnų duomenimis, gruodžio 20 d. apie 16 val. Vilniuje, Kęstučio-A. Mickevičiaus g. sankryžoje, automobilis „Toyota Avensis“, sukdamas į dešinę partrenkė į kelio važiuojamąją dalį įžengusį pėsčiąjį P. V. (gimusį 1991 m.).

Prie automobilio vairo buvo A. Valantinas.

Sužalotą jauną vyrą apžiūrėję medikai jį išleido gydytis namuose.

A. Valantino nuo 1985 m. yra dirbęs ir prokuratūroje, ir teisme. Lietuvos Respublikos generaliniu prokuroru jis tapo 2005 m. lapkričio 24 d. Nuo 2010 m. balandžio dirbo Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo teisėju. Vėliau perėjo į Vilniaus apygardos teismą kur dirba ir pastaruoju metu.

Generalinio prokuroro pareigų A. Valantinas neteko 2010 metų sausio 21 dieną, po Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvadų dėl žmogžudysčių Kaune 2009 m. bylos tyrimo. Komitetas nusprendė, kad A. Valantinas nesugebėjo tinkamai organizuoti jo vadovaujamų institucijų darbo ir netinkamai vykdė generalinio prokuroro pareigas.

Sausio 28 dieną Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė matanti postūmių žmogžudysčių Kaune 2009 m. byloje ir nepareiškė nepasitikėjimo A. Valantinui.

2010 m. vasario 5 dieną A. Valantinas pateikė atsistatydinimo iš generalinio prokuroro pareigų pareiškimą, kurį prezidentė patenkino tą pačią dieną.