Bylos duomenimis, 2010 metų vėlų kovo 31-osios vakarą R. Komas, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio iš neteisėtai laikyto ginklo vieną kartą šovė į nukentėjusiąją – 23 metų moterį, kuri prieš išvykdama gyventi į kitą miestą, užsuko pas jį.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Aurelijaus Navicko teigimu, šis ikiteisminis tyrimas buvo itin sudėtingas įrodymų rinkimo prasme, nes tai, kas įvyko tarp dviejų kadaise artimų žmonių, buvo sunku nustatyti neturint įvykio liudininkų. Kaltinamasis neigė nušovęs atsisveikinti pakviestą buvusią draugę ir tikino, kad atstumta dėl neištikimybės moteris nusišovė pati, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Prokurorų prašymu buvo atliktas eksperimentas, remiantis jo duomenimis ir byloje nustatytomis aplinkybėmis, nukentėjusiajai padarytas sužalojimas nebūdingas savižudybei. Prokurorai, siekdami surinkti įrodymus kaltinimui pagrįsti, taip pat prašė atlikti įvairias ekspertizes, analizavo teismo medicinos, kriminalistikos ir kitų sričių specialistų tyrimų rezultatus, jų pateiktas nuomones. Šioje byloje įtariamojo parodymai buvo tikrinti ir melo detektoriumi – poligrafu.

Prieš mėnesį kitoje baudžiamojoje byloje už policijos pareigūnų įžeidimą biržietis pripažintas kaltu ir nuteistas 45 parų areštu, nes siekdamas įžeisti ir pažeminti prie posėdžių salės stovėjusius pareigūnus, atvežusius į teismą įslaptintą liudytoją, praeidamas pro šalį kartu su keiksmažodžiu mestelėjo keletą jų orumą žeminančių epitetų.

(Informacija patikslinta:) Šis nuosprendis buvo panaikintas - Panevėžio apygardos teismas R. Komą išteisino dėl pareigūnų įžeidimo, nurodydamas, kad vyras galėjo būti patrauktas atsakomybėn administracine tvarka.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė kitą žmogų, numato laisvės atėmimo bausmę nuo septynerių iki penkiolikos metų.