Pareigūnai pabrėžia, kad ši operacija buvo iš anksto suplanuota ir niekaip nesusijusi su nakties įvykiu, kai lošimo namuose buvo nušautas policininkas.

DELFI duomenimis, kratų metu rasta daug ginklų (kai kurie jų su duslintuvais) ir sprogmenų. Vienoje Kauno vietoje dėl aptikto didelio kiekio sprogmenų buvo įvestas planas „Skydas“, ten dirbo antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Namo kieme buvo rastos trys prieštankinės minos. „Aro“ specialistai nustatė, kad minos - mokomosios, tačiau pavojų gali kelti jų sprogdikliai. Minos išvežtos į poligoną, kur jas ištirs ekspertai.

LKPB vadovas Algirdas Matonis ketvirtadienį pranešė, jog ši itin didelės apimties byla tiriama bendradarbiaujant su Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos teisėsaugininkais. Didelę pagalbą teikia Europolo ir Eurojusto pareigūnai, taip pat bendradarbiaujama su Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Kiek asmenų sulaikyta ketvirtadienį, A. Matonis neatskleidė, tik pasakė, kad, įskaitant paskutiniuosius, nuo metų pradžios šioje byloje jau pareikšti įtarimai daugiau, kaip 50 asmenų.

Tarp ketvirtadienį sulaikytųjų asmenų yra ir vienas iš „Agurkinių" nusikalstamo susivienijimo organizatorių, kuris kartu su kitais organizatoriais ir nariais buvo sulaikytas šių metų sausio 22 d. Paskyrus jam kardomąją priemonę suėmimą, Lietuvos apeliacinis teismas jį paleido į laisvę. Tokiu būdu jam buvo pakeista kardomoji priemonė į registravimąsi policijos įstaigoje. Pareigūnų turimais duomenimis, po Lietuvos apeliacinio teismo sprendimo šį asmenį paleisti, pastarasis ne tik, kaip įtariama, neatsisakė nusikalstamos veiklos, bet ir galimai vadovavo likusiems laisvėje nusikalstamo susivienijimo bendrininkams. Ketvirtadienį, netrukus po sulaikymo, jis buvo nuvežtas į teismą. Teisėjas leido jį suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Gaujos lyderiu įvardijamas Saulius Velečka buvo sulaikytas ir suimtas dar šių metų sausį. Už grotų netrukus atsidūrė ir kiti gaujos vadeivos.