Operatyviai sulaikyti kraupiu nužudymu įtariami Julius Jakubaitis ir Deividas Antanaitis, teismo sprendimu, dar tris mėnesius leis už grotų. O prokuratūra iš jų vis dar nėra gavusi nuoseklaus atsakymo, kodėl buvo atimta nė pilnametystės nesulaukusios merginos gyvybė .

Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Vida Bielskytė DELFI sakė, kad tiriant bylą paskirta nemažai ekspertizių. Šiuo metu gauti dar ne visi atsakymai, tad apie bylos baigtį kalbėti anksti.

Pirminiai įtariamųjų parodymai nebuvo itin nuoseklūs, vaikinai pasakojo, kad buvo apsvaigę, esą užsimanė kebabų, o štai kodėl miške sudegino A. Jakubaičio brolio „VW Passat“ automobilyje užrakinę merginą, nė vienas tiksliai nepaaiškino.

Bylos tyrime pareikšti įtarimai nesikeičia – vaikinai įtariami merginos išžaginimu. Po to ją uždarė į automobilio bagažinę, ir, bandydami nuslėpti nusikaltimą, nužudė sudegindami.

Vietos gyventojai tokį nusikaltimą prilygino siaubo filmui. Vienas iš daugelio tyrimų – vyrukų psichinė būklė.

Praėjus mažiau nei dviem paroms po nužudymo įtariamieji kaltino vienas kitą. Pirminėje apklausoje vaikinai tvirtino, kad ir patys tėra neseniai pažįstami.

Tyrimo metu aiškinamasi, ar ankstų rytą mergina sutiko pati sėsti į automobilį, ar buvo į jį įsodinta prievarta. Tačiau realiai tai nusikaltimo sunkumo nekeičia.

Baudžiamasis kodeksas už itin žiaurų nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.