Metų pradžioje įvykdytą kraupų nusikaltimą išnagrinėjo Šiaulių apygardos teismas. Kaltinamoji Elena Jankūnienė nei iš karto po sulaikymo, nei bylos nagrinėjimo metu, neneigė žiauriai nužudžiusi vyrą. Tiesa, moteris nepanoro dar kartą teisme pasakoti apie įvykdytą nusikaltimą. Ji prašė teismo remtis tuo, ką pasakė vos sulaikyta.

Pirmos apklausos metu E. Jankūnienė teigė, kad sausio 6 dieną po darbų pas žmones su sugyventiniu abu nusipirko vyno. Naktį jau gerokai įkaušęs vyras įsiuto, kai, pasak moters, jų katinas pridergė virtuvėje, kur jie girtavo. Alkoholio matuoklio duomenimis, po nusikaltimo ir gastrolių sulaikytai moteriai nustatytas 2 promiles viršijantis girtumas.

Nužudymu ir žiauriu elgesiu su gyvūnais kaltinama moteris tikino, kad ji norėjo apginti katiną – esą girtas sugyventinis grasino jam nusukti galvą, tad ji augintinį atėmusi iš jo rankų. Po to griebusi žarstelkį ir vožusi per rankas. Bylos duomenimis, nuo kėdės nė nepakilęs vyras ėmė grumtis su įsiutusia sugyventine, tačiau E. Jankūnienė tuomet pagriebė ir peilį.

Moteris tikino, esą sugyventinis mirė ne iš karto. Jis nuslydęs nuo kėdės dar kvėpavo, pasakė, kad jam skauda, ir paprašė pribaigti. E. Jankūnienė tą ir padariusi dar vienu dūriu į krūtinę.

Kiek kartų dūrė sugyventiniui, E. Jankūnienė teigė nepamenanti. Bylos duomenimis – vyrui žarstekliu smogta ne mažiau 10 kartų. Peiliu – apie 76 kartus.

Kaip šioje istorijoje nužudytas katinas, E. Jankūnienė negalėjo paaiškinti. Pareigūnai gyvūną rado mažiausiai dviem pjūviais perpjauta gerkle. Moteris tikino, kad prisimena tik užklojusi sugyventinį ir išėjusi į barus. Viename jų sutiko pažįstamą ir prisipažino ką padarė, tačiau anksčiau niekada neteista moterimi žmogus negalėjo patikėti.

Šiaulių apygardos teismas moters žiaurumą įvertino ilgais metais nelaisvės. Pasak Teismo pirmininko padėjėjo ryšiams su visuomene Vytauto Jončo, teismas surinko pakankamai duomenų, kad moterį pripažinti kalta dėl itin žiaurių nusikaltimų.

"Už abu nusikaltimus teismas moteriai skyrė 14-kos metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose. Taip pat kaltinamoji turės atlyginti nužudytojo artimiesiems neturtinę - 40 tūkst. litų ir turtinę 3 tūkst. litų žalą", - DELFI sakė V. Jončas.