DELFI skaitytojas Ričardas pasakojo, kad su draugu važinėjant miško keliuku, apie 20 val., juos ėmė vytis mikroautobusas, pro langą iškišęs ranką žmogus mojavo žibintuvėliu, buvo mirkčiojama autobusiuko lempomis. Tačiau persekiotojų mašina nebuvo pažymėta kokiais nors skiriamaisiais ženklais, buvo be švyturėlių, todėl visureigio vairuotojas neketino stoti.

Mikroautobusas visureigį persekiojo maždaug 1 kilometrą, kol galų gale užblokavo kelią. Tai ir visą kitą, kas vyko paskui, vaikinams pavyko nufilmuoti.

Iš autobusiuko išlipę vyrai iškart paklausė: „Ko nestojat?“. „Ką mes žinom, kas čia tokie?!“, - atkirto vienas iš buvusiųjų visureigyje. „Medžiotojai. Ką čia veikiat?“, - pasigirdo atsakymas. „Važiuojam pasivažinėt“, - paaiškino kažkuris iš vaikinų. „Lipk lauk“, - įsakė vienas iš persekiotojų.

Tolesnis pokalbis buvo toks: „Mes tikrai nelipsim. Pažymėjimus parodykit“. „Rodyk bagažinę“. „Pažymėjimus pateikit“. „Radyk bagažinę“. „Pažymėjimus pateikit“. Ir t.t.

Galų gale vienas iš persekiotojų parodė medžiotojo pažymėjimą. Po to vairuotojas atidarė bagažinę, vienas medžiotojų apžiūrėjo ir salone esančią daiktadėžę. Tuo metu vaizdo kameros akiratyje pasirodė ir trečias vyras, jis rankoje laikė šautuvą.

Ričardas pasipiktinęs medžiotojų elgesiu: „Buvo atlikta visos mašinos krata, išnaršė visą automobilį, nors jie tam teisės neturi“.

Telšių apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas, pamatęs filmuotą medžiagą, DELFI sakė: „Medžiotojai neturi teisės stabdyti, daryti kratą. Net policija ne visada tokių veiksmų gali imtis. Tai akivaizdus savavaldžiavimas. Atliksime tyrimą, nesvarbu, kad pareiškimo nėra, galime pagal faktą“.

Pirmadienį Telšių policija dėl savavaldžiavimo pradėjo administracinę teiseną. „Medžiotojai perlenkė lazdą - policines funkcijas ėmėsi vykdyti, o jiems tokia teisė nesuteikta. Stabdymas, reikalavimas parodyti bagažinę... Tie žmonės neturi teisės taip elgtis“, - apibendrino A. Motuzas.

Telšių apskrities policijos viršininkas siūlo šį vaizdo įrašą padariusiems nukentėjusiems žmonėms drąsiai kreiptis į policiją. „Reiktų nukentėjusiųjų paaiškinimo, nuo to gali priklausyti, kaip bus nubausti savavaldžiautojai“, - sakė pareigūnas.