Pareigūnai įtaria, kad šiurpų nusikaltimą Vokietijoje galėjo įvykdyti 55 metų policijos pareigūnas, dirbantis Dresdeno kriminalinės policijos skyriaus rankraščių specialistu.

Vyras prisipažino nužudęs 59 metų lenkų kilmės verslininką iš Hanoverio, su kuriuo susipažino internetinėje pokalbių svetainėje, skirtoje su kanibalizmu susijusioms fantazijoms. Aukos kūnas buvo supjaustytas, o palaikai užkasti įtariamajam priklausančiame sklype netoli sienos su Čekija. Policijos pareigūnas, kuris įvardijamas tik vardu ir pirmąja pavardės raide – Detlefas G. – neigia savo auką valgęs.

Kaip skelbia Vokietijos dienraštis „Bild“, Detlefas G. priklausė internetinei kanibalizmu besižavinčiųjų bendruomenei. Pareigūnai vis dar nerado keleto nužudytojo kūno dalių, tad neatmetama versija, jog jas suvalgė žudikas.

Kiaulės ir virėjai

Kaip skelbia Vokietijos dienraštis „Welt“, auka, žinoma kaip Wojciechas S., lapkričio 4 dieną traukiniu atvyko į Saksoniją, kur turėjo susitikti su Detlefu G. Jie susitiko Dresdene ir nuvyko į policijos pareigūno namus Reichenau – pareigūnui ten priklauso nedidelis viešbutukas.

Neilgai trukus Detlefas G. dūrė savo naujajam pažįstamam į kaklą – tai įvyko viešbučio rūsyje. Paskui aukos kūną supjaustė nedideliais gabalėliais ir užkasė savo namų sode.

Bylą tiriantys pareigūnai teigia, jog įtariamasis sako, kad „tokios mirties auka geidusi pati“.

Skelbiama, kad vyrai susipažino internete, pokalbių svetainėje, pavadintoje „geriausiu egzotiškos mėsos portalu“. Joje lankosi vyrai, kurių fetišas – žmogaus mėsa. Iš viso jame yra apie 3 tūkst. registruotų narių.

Kanibalizmą fetišu laikančiųjų bendruomenėje vyrai, norintys būti suvalgyti, vadinami long pigs – šis terminas atsirado dar XIX a., kai keliautojams teko akis į akį susidurti su kanibalais. Tie, kurie fantazuoja apie žmogaus mėsą, vadinami chefs – virėjais. Dauguma svetainės lankytojų tenori laisvai fantazuoti šia tema – jiems tai tėra žaidimas. Tačiau galima ir rinktis grupę, pavadintą „Mane domina daugiau, nei vien žaidimas vaidmenimis“.

Per plauką nuo aukos statuso

Panašu, jog įtariamasis žudikas priklausė pastarajai grupei. Trečiadienį dienraštis „Bild“ skelbė interviu su kitu vyru – 31 metų mechaniku iš Badeno Viurtembergo, kuris pats vos prieš kelias savaites buvo susitikęs su policijos pareigūnu. Mechanikas internete skelbėsi norįs būti iškeptas gyvas – nesvarbu, ar kepsninėje, ar ant iešmo.

Per interviu vyras prisipažino bendravęs su įtariamu žudiku, jie buvo sutarę, jog mechanikas bus suvalgytas – esą jis nesutaręs su tėvais ir norėjęs iš šio pasaulio dingti be pėdsakų. Spalį jis kelias savaites praleido policijos pareigūno viešbutyje, šeimininkas jam nestokojo dėmesio, tačiau galiausiai nusprendė, jog potenciali auka – per jauna būti suvalgyta.

Pats mechanikas, šiuo metu gyvenantis su vaikinu, teigia, jog kaltinimai, metami jo pažįstamam visai nestebina – „juk ir pats vykau pas jį būti suvalgytas“.

Kaimynai gyrė jo kepsnius

Viešbutis pavadinimu „Pension Gimmlitztal“ nakvynę su pusryčiais siūlo vos už 13 eurų (45 Lt). Svetainėje internete, kuri šiuo metu neveikia, jis reklamuojamas kaip „puiki vieta miško apsuptyje, idealiai tinkanti pavakaroti ir pasimėgauti kepsniais“. Įtariamasis šiuo verslu užsiėmė kartu su savo partneriu, kuris apie savo sugyventinio polinkius esą nieko nežinojo.

Kaimynai teigia, jog Detlefas G. ir jo partneris juos vasarą noriai kviesdavo į vakarėlius savo sode, kur vaišino „bulvių salotomis, dešrelėmis ir kepsniais“. Esą jis buvęs puikus šeimininkas.