Apie nelaimę bendruoju pagalbos telefonu pranešta 23.33 val. Skambinęs žmogus informavo, kad  automobilis įvažiavo į Neries upę sostinės centre, netoli „Forum Palace“ pastato.

Pagalbos buvo prašoma automobilio ekipažui - pranešusieji apie nelaimę informavo, kad upėje atsidūrusiame automobilyje yra žmonių.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Atskubėjus pagalbai, mašina jau buvo panirusi po vandeniu. Dvi „Ford Focus“ važiavusios merginos išsigelbėjo. Pirminiais duomenimis, jos iš pradžių užsiropštė ant skendusio automobilio stogo.

Netoliese buvę penki jaunuoliai puolė į pagalbą. Jie DELFI pasakojo, esą merginos teisinosi nemačiusios gerai kur važiuoja, nes buvo aprasoję automobilio langai. Esą laiku nepamatė posūkio ir nuvažiavo tiesiai į upę.

Skęstantis automobilis nuplaukė po Geležinio Vilko gatvės tiltu link Lietuvos Edukologijos Universiteto (LEU) ir tik tuomet vanduo apsėmė jo stogą. Laimei, netoliese buvę vaikinukai nepabijojo sušlapti ir merginas ištempė į krantą.

Išsigandusios tokio pasivažinėjimo merginos perduotos medikams. Jos išvežtos į ligoninę.

Į nelaimę patekusios merginos, Kristina. K., gimusi 1989 m., ir Lina. M., gimusi 1987 m., yra kaunietės.

Tikslias įvykio aplinkybes aiškinasi Vilniaus policijos pareigūnai.

Automobilio ištraukimo iš upės operacija tęsėsi ilgai: narai apieškojo apie 200 metrų upės ir pagaliau 3 metrų gylyje rado nuskenduią mašiną. Pasitelkus kraną automobilis ištrauktas į krantą.