Po daugiau kaip pusmetį trukusio tyrimo, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai lapkričio 27 d. Palemono g. 171, Kaune, traukino vagone, rado 2 automobilius: "Honda Civic", 2009 m. laidos, (nuo spalio 28 d. ieškomas Nyderlanduose) ir "Toyota RAV 4" (nuo lapkričio 24 d. ieškomas Čekijoje), kurie buvo paruošti išvežti į Tadžikistaną.

Tęsdami paieškos priemones, autotransporto priemonių grobimus tiriantys pareigūnai, lapkričio 28 d. Raudondvario pl., Kaune surado dar vieną automobilį "Toyota RAV 4", 2011 m. laidos, kuris taip pat buvo pavogtas Čekijoje.

Kriminalistai sulaikė niekur nedirbančius S. G., gim. 1981 m., ir G. P., gim. 1982 m. Šie asmenys buvo apklausti, jiems pareikšti įtarimai dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo ir transporto priemonės identifikacinių numerių suklastojimo.

Atlikus kratą viename iš garažų, esančių Kauno r. Akademijoje buvo surastas dar vienas užsienyje vogtas automobilis "Honda Accord".

Lapkričio 27 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo ir transporto priemonės identifikacinių numerių suklastojimo.

Įtariamieji uždaryti į Kauno apskrities policijos areštinę, penktadienį bus sprendžiamas klausimas dėl kardomųjų priemonių paskyrimo.